Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Wash apples, cut the tops off, remove the flesh and core, then place them in the refrigerator. Place the flesh in a small dish, grate finely, sprinkle with lemon juice, add cinnamon and vanilla sugar. Beat the egg white separated from yolk until thick, blend it with the flesh mass and place it in the refrigerator for 2-3 hours, stirring it from time to time. Add the frozen flesh to the hollowed-out apples using an ice cream scoop or a spoon and cover the apples with the tops.
lub wyszukaj w przepisach

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojonego w kostkę kurczaka, podsmażyć. Następnie dodać ryż i pół szklanki wody (dusić kilka minut). Dodać...
więcej
Nastawić piekarnik na 180°C i przygotować tortownicę o średnicy 22-24 cm. Polewa: Czekoladę, dżem i śmietanę podgrzać w małym garnku na średnim...
więcej
Szparagi opłukać, przyciąć końcówki, ugotować w osolonej wodzie. Na patelni stopić masło, podsmażyć cebulkę z czosnkiem. Dodać sól i mielony...
więcej
Zaparzyć herbatę w 100 ml gorącej wody. Do zimnego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. Krewetki marynować od 1/2 do 2 godzin....
więcej