Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cold apricot soup

A+ A-
drukuj
  • 10 mature apricots
  • 1 glass milk
  • 6 tablespoons sweet cream
  • 2 flat teaspoons sugar (for taste)
  • 1 teaspoon lemon juice

Sposób przyrządzania:

Pour hot water over peaches and peel them, cut into pieces (put aside 2–3 mature pieces for decoration). Put fruit into a deep bowl, pour cold milk and cream, lemon juice, add sugar for taste. Mix all ingredients. If the cream is too thick, add sweet cream or milk. Pour the soup into plates or bowls cooled down in a freezer, decorate with apricot halves, serve with white wheat bread toasts, browned in butter on the frying pan.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kompot wigilijny z suszonych owoców

  • Klops z jajkiem

  • Jajko sadzone w papryce

  • Burger z jajkiem i szparagami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ciasto dyniowe

    Ciasto: mąkę, mleko, jajka, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia wymieszać, całość ugnieść i pozostawić na około 25 minut w lodówce. Mus:...

    więcej
  • Sałatka z serem pizzicotti i wędzoną wołowiną

    Gotować szpinak w solonej wodzie przez 3 minuty, następnie ostudzić pod zimną wodą. Umyć pozostałe warzywa, pokroić i zmieszać z resztą...

    więcej
  • Makaron pappardelle z gruszką, gorgonzolą i orzechami

    Gruszki umyć, obrać i pokroić w niewielką kostkę. Poddusić na małej ilości wody, tak, by zmiękły. Orzechy bardzo drobno posiekać. Makaron...

    więcej
  • Pieczone bataty

    Nagrzać piekarnik do 200°C. Naciąć każdego ziemniaka kilka razy nożem i umieścić na blasze wyłożonej folią. Piec do miękkości około 45 minut....

    więcej