Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Mini pizzas

A+ A-
drukuj
  • 1 ready made dough
  • 1 tomato sauce with basil
  • 1 jar of pitted black olives
  • mozzarella
  • dried spices: oregano, basil
  • handful of fresh arugula
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Out of ready made dough cut already marked rings (6 pieces). Season sauce with salt and pepper, add to the flavor of dried oregano and basil. For each cake apply two-three tablespoons of sauce and spread on cake. Put a few slices of mozzarella and sprinkle chopped olives. Once again, sprinkle with salt, pepper and dried herbs. Bake in the oven at 200°C for about 15 minutes. After removing from oven, sprinkle with fresh arugula.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mozzarella cheese
  • Oregano
  • Salt
  • Tomato sauce
  • Ready made dough
  • Arugula
  • Basil
  • Black olives
  • Black pepper

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kuskus z warzywami

  • Grillowana polenta z cukinią i sałatką pomidorową

  • Flaczki po krakowsku

  • Pikantny kurczak z orzechami i chilli

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Jajka sadzone w cieście francuskim

    Ciasto francuskie pokroić na 8 prostokątów. Płytkie foremki lub kokilki wyłożyć papierem do pieczenia. W każdej ułożyć ciasto, tak aby brzegi...

    więcej
  • Zupa z soczewicy

    Soczewicę ugotować, dodając bulionu. Cebulę oraz marchew pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, a następnie dodać do gotującej się soczewicy....

    więcej
  • Sałatka z ricottą i gruszką

    Sałatę lodową rozdrobnić, wymieszać z roszponką. Dodać pokrojone w kostkę pomidora oraz gruszkę. Wymieszać z ricottą. Posypać prażonymi pestkami...

    więcej
  • Koktajl - Truskawkowa Margarita

    Nektar truskawkowy oraz napój z cytryny i limonki należy dobrze schłodzić, najlepiej w zamrażalniku. Kiedy nektar zgęstnieje, należy dokładnie...

    więcej