Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Mini pizzas

A+ A-
drukuj
  • 1 ready made dough
  • 1 tomato sauce with basil
  • 1 jar of pitted black olives
  • mozzarella
  • dried spices: oregano, basil
  • handful of fresh arugula
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Out of ready made dough cut already marked rings (6 pieces). Season sauce with salt and pepper, add to the flavor of dried oregano and basil. For each cake apply two-three tablespoons of sauce and spread on cake. Put a few slices of mozzarella and sprinkle chopped olives. Once again, sprinkle with salt, pepper and dried herbs. Bake in the oven at 200°C for about 15 minutes. After removing from oven, sprinkle with fresh arugula.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mozzarella cheese
  • Oregano
  • Salt
  • Tomato sauce
  • Ready made dough
  • Arugula
  • Basil
  • Black olives
  • Black pepper

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Krewetki z oliwą imbirową

  • Kofty jagnięce w chlebkach pita

  • Zapiekany w szynce parmeńskiej stek z łososia

  • Risotto z kurczakiem curry

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Miodowa sałatka z łososiem

    Groszek blanszujemy, migdały opiekamy na patelni. Gotujemy łososia w osolonej wodzie i dzielimy go na kawałki. Mieszamy musztardę z oliwą sokiem z...

    więcej
  • Roladki ze szpinakiem i wędzonym łososiem

    Nastawić piekarnik na 180°C. Przygotować płytką prostokątną formę do pieczenia. Świeży szpinak wrzucić do rondla, zalać odrobiną wody, gotować...

    więcej
  • Roladki z szynki z orzeszkami Pini

    Orzeszki uprażyć na suchej, gorącej patelni. Na środku plasterka szynki ułożyć garść umytej rukoli, i łyżkę orzeszków, skropić lekko oliwą,...

    więcej
  • Banica

    Z mąki, 6 łyżek wody i octu zagnieść twarde ciasto, następnie podzielić je na dwie części i odstawić na około pół godziny pod przykryciem. Jajka...

    więcej