Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Mini pizzas

A+ A-
drukuj
  • 1 ready made dough
  • 1 tomato sauce with basil
  • 1 jar of pitted black olives
  • mozzarella
  • dried spices: oregano, basil
  • handful of fresh arugula
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Out of ready made dough cut already marked rings (6 pieces). Season sauce with salt and pepper, add to the flavor of dried oregano and basil. For each cake apply two-three tablespoons of sauce and spread on cake. Put a few slices of mozzarella and sprinkle chopped olives. Once again, sprinkle with salt, pepper and dried herbs. Bake in the oven at 200°C for about 15 minutes. After removing from oven, sprinkle with fresh arugula.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mozzarella cheese
  • Oregano
  • Salt
  • Tomato sauce
  • Ready made dough
  • Arugula
  • Basil
  • Black olives
  • Black pepper

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka grecka z ricottą

  • Ciasto kokosowe

  • Sałatka ziemniaczana

  • Ziemniaki pieczone

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Moskole

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, zmielić, dodać mąkę, maślankę i sól, wyrobić na stolnicy ciasto, rozwałkować i formować owalne placki...

    więcej
  • Roladki wołowe

    Mięso pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem z obu stron. Przyprawić pieprzem. Z jednej strony mięsa rozsmarować trochę musztardy. Ogórki i boczek...

    więcej
  • Zupa z rabarbaru

    Rabarbar oczyścić, umyć i pokroić na kawałki. Wrzucić do garnka z wrzącą wodą i gotować do miękkości, następnie przetrzeć lub zmiksować...

    więcej
  • Ziemniaki w sosie beszamelowym

    Ugotować ziemniaki al dente. na głębokiej patelni lub w woku podgrzać sos beszamelowy na umiarkowanym ogniu. Szynkę gotowaną pokroić w drobne kostki i...

    więcej