Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Mini pizzas

A+ A-
drukuj
  • 1 ready made dough
  • 1 tomato sauce with basil
  • 1 jar of pitted black olives
  • mozzarella
  • dried spices: oregano, basil
  • handful of fresh arugula
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Out of ready made dough cut already marked rings (6 pieces). Season sauce with salt and pepper, add to the flavor of dried oregano and basil. For each cake apply two-three tablespoons of sauce and spread on cake. Put a few slices of mozzarella and sprinkle chopped olives. Once again, sprinkle with salt, pepper and dried herbs. Bake in the oven at 200°C for about 15 minutes. After removing from oven, sprinkle with fresh arugula.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Mozzarella cheese
  • Oregano
  • Salt
  • Tomato sauce
  • Ready made dough
  • Arugula
  • Basil
  • Black olives
  • Black pepper

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Papryka faszerowana

  • Czekoladowa panna cotta z gruszką

  • Faszerowana rolada

  • Pasta z makreli i sera

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa jarzynowa z brukselką

    Marchewkę, pietruszkę, selera i pora pokroić w plasterki. Gotować w bulionie. Gdy warzywa zaczną mięknąć dodać brukselkę i gotować jeszcze kilka...

    więcej
  • Szaszłyki z pomidorkami, mozzarellą i bazylią

    Pomidorki przepłukać i osuszyć. Kulki mozzarelli, pomidory i listki bazylii nadziewać kolejno na patyczki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki skropić...

    więcej
  • Sałatka z kurczakiem

    Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Do pokrojonej gruszki dodać roszponkę oraz kurczaka. Całość wymieszać, polać olejem lnianym....

    więcej
  • Łosoś teriyaki z grilla

    Łososia marynuj z sosie i liściach tymianku przez pół godziny, następnie grilluj lub piecz na patelni grillowej po 7 min z każdej strony. Podawaj z...

    więcej