Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka pomarańczowa z fenkułem

A+ A-
drukuj
  • 1 fenkuł
  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przyrządzania:

Z fenkuła usunąć zielone łodygi i odciąć dół z korzenia, pokroić na cieniutkie plasterki i wrzucić do bardzo zimnej wody na 3-5, w tym czasie wykroić cząstki z pomarańczy tak aby nie było białej błonki, z pozostałości wycisnąć sok, który należy wymieszać z oliwą. Fenkuła osuszyć w wirówce do sałaty połączyć z pomarańczą i polać sosem. Od razu podawać.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Fenkuł
  • Cebula dymka
  • Oliwa
  • Pomarańcz

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sernik

  • Turbot pieczony w soli

  • Szaszłyki jagnięce z sosem tzatziki

  • Babka wielkanocna dwukolorowa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makaron ze szpinakiem i fetą

    Szpinak przelać wrzątkiem, przestudzić, pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dodać rozdrobnione ząbki czosnku, chwilę podsmażyć na niedużym...

    więcej
  • Steak T-bone z pure z batatów z syropem klonowym i szczypiorkiem

    Bataty przekroić na pół, ułożyć na papierze do pieczenia przekrojoną częścią w dół i piec do miękkości w piekarniku nagrzanym do temperatury...

    więcej
  • Brushetta salsa

    Pieczywo pokroić w kromki, ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek, piec w temperaturze około 200°C przez ok 3-5 minut. Papryki obmyć...

    więcej
  • Makaron pappardelle z gruszką, gorgonzolą i orzechami

    Gruszki umyć, obrać i pokroić w niewielką kostkę. Poddusić na małej ilości wody, tak, by zmiękły. Orzechy bardzo drobno posiekać. Makaron...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY