
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Zamoczyć w kawie biszkopty z obu stron - nabiorą specyficznego smaku i aromatu, ale zbytnio nie rozmiękną. Nasiąknięte biszkopty ułożyć w osobnym naczyniu, jeden obok drugiego. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, aż do uzyskania jednolitej masy. Dodać ser mascarpone i ubitą z białek pianę. Połowę masy wyłożyć równomiernie na warstwę biszkoptów i posypać obficie kakao (najlepiej w tym celu użyć gęstego sitka). Przykryć kolejną warstwą namoczonych biszkoptów (w przeciwnym do poprzedniego kierunku) i posmarować pozostałą masą kremową. Gotowy torcik włożyć na kilka godzin do lodówki. Tuz przed podaniem wierzch tiramisu posypać raz jeszcze kakao i delikatnie poprószyć gorzką czekoladą. Deser tiramisu pokrojony w kwadraty doskonale smakuje z kawa lub winem deserowym.
lub wyszukaj w przepisach
Rybę przyprawić solą i pieprzem, smażyć na odrobinie oliwy z obu stron przez 5 minut. Następnie wstawić na ok. 5 - 10 minut do lekko nagrzanego (ok....
więcejZe składników ciasta wyrobić gładką, jednolitą masę, schować ją do lodówki na około godzinę. Następnie rozwałkować ciasto, wyciąć koła...
więcejZaparzyć herbatę w 100 ml gorącej wody. Do zimnego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. Krewetki marynować od 1/2 do 2 godzin....
więcejRyż z cukrem gotować na małym ogniu w mleczku kokosowym do miękkości (powinien być kleisty), mango obrać i pokroić w cienkie plasterki. Podawać na...
więcej