Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Łosoś z paprykami

A+ A-
drukuj
  • łosoś 150g
  • oliwa 15g
  • papryka czerwona 100g
  • papryka zielona 100g
  • papryka żółta 100g
  • kasza gryczana 50g

Sposób przyrządzania:

Do garnka wrzucić pokrojone w paski papryki. Dusić pod przykryciem ok. 15 minut (aż papryka będzie miękka). Na rozgrzaną patelnię z oliwą włożyć łososia. Smażyć z dwóch stron na zloty kolor. Podawać z ugotowaną kaszą gryczaną. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Papryka mix
  • Filet z łososia
  • Oliwa
  • Kasza gryczana
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Steak T-bone z pure z batatów z syropem klonowym i szczypiorkiem

  • Stek cielęcy w sosie borowikowym

  • Włoskie risotto z warzywami (porcja dla 6 osób)

  • Tortilla party

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Foie gras z patelni

    W naczyniu rozgrzać ocet balsamiczny, dodać porto oraz przyprawy, chwilę gotować. Plastry foie gras natrzeć solą i pieprzem, a następnie obsmażyć na...

    więcej
  • Ciasteczka zuziowe

    Ciasto wyrobić i schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Potem rozwałkować ciasto na grubość około 3 milimetrów, wykrawać kółeczka...

    więcej
  • Jamie Oliver: pizza z mozarellą i sosem pomidorowym

    Przesiać mąkę i sól na czystą powierzchnię i zrobić dołek na środku. Dodać drożdże i cukier do letniej wody, wymieszać widelcem i pozostawić na...

    więcej
  • Roladki z szynki z orzeszkami Pini

    Orzeszki uprażyć na suchej, gorącej patelni. Na środku plasterka szynki ułożyć garść umytej rukoli, i łyżkę orzeszków, skropić lekko oliwą,...

    więcej