Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sos barbecue na bazie coli korzennej

A+ A-
drukuj
  • 1 butelka Curiosity Cola Festimans
  • pół szklanki ketchupu
  • pół szklanki soku pomarańczowego
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka cukru (najlepiej brązowego)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka miodu
  • przyprawy: imbir, pieprz cayenne, sól

Sposób przyrządzania:

Wszystkie składniki wymieszać w jednym naczyniu, gotować ok 25 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Doskonały do mięsa z grilla.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier brązowy
  • Cytryny
  • Czosnek
  • Sok z pomarańczy
  • Imbir
  • Ketchup
  • Miód
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Dynia smoothie

  • Deser czekoladowy fondant

  • Domowe pączki

  • Kaczka pieczona

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Grillowanie krewetki

    Krewetki oczyścić. Z pozostałych składników przygotować marynatę. Wrzucić do niej krewetki i zamieszać by równomiernie pokryły się zalewą....

    więcej
  • Koreczki z serem Pizzicotti

    Umyć warzywa. Pokroić bakłażana i cukinię w kostkę wielkości serków pizzicotti, następnie podsmażyć na odrobinie oliwy dodając sól i pieprz....

    więcej
  • Szynka z melonem

    Melona obrać, pokroić w plastry i wyłożyć na duży talerz. Plastry szynki ułożyć na melonie, a umytą i osuszoną rukolę rozrzucić po wierzchu....

    więcej
  • Wrap z serem stracchino i rukolą

    Rozłożyć ser na placku wrap zawinąć i włożyć do gorącego piekarnika na 5 minut, następnie rozwinąć, dołożyć rukolę i zwinąć z powrotem.

    więcej