Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ciasto rabarbarowe z migdałową kruszonką

A+ A-
drukuj
  • 800 gram rabarbaru, obranego i umytego
  • 6 łyżek stołowych cordialu Belvoir Rabarbar & Truskawka
  • 1 łyżka stołowa mąki kukurydzianej
  • 150 gram mąki
  • 50 gram mielonych migdałów
  • 75 gram masłą
  • 50 gram cukru trzcinowego
  • 75 gram biszkoptów

Sposób przyrządzania:

Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Pokroić rabarbar w 5 centymetrowe kawałki i włożyć równo do foremki/naczynia żaroodpornego. Wymieszać cordial z mąką kukurydzianą, aż powstanie gładka pasta i rozsmarować ją po rabarbarze.Umieśić mąkę, migdały, masło i cukier w blenderze i miksować, dopóki nie powstanie kruszonka. Dodać biszkopty i zmiksować jeszcze raz, aż biszkopty się nie rozdrobnią. Posypać rabarbar kruszonką i ugnieść lekko łyżką. Piec 25 minut lub do momentu aż owoce będą miękkie, a góra złocista. Podawać z bitą śmietaną.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier trzciniowy
  • Biszkopty
  • Mąka kukurydziana
  • Mąka
  • Masło
  • Migdały
  • Rabarbar

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Koreczki z serem Pizzicotti

  • Mus czekoladowy wg Audrey Hepburn

  • Sałatka grecka

  • Moskole

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Grillowany filet ze szparagami i parmezanem

    Filet wrzucić na grillową patelnię i smażyć z obydwu stron po 4 minuty. Szparagi wrzucić do wrzątku na około 4 minuty, polać oliwą i posypać...

    więcej
  • Makaron bezglutenowy z kurczakiem i gorgonzolą

    Aby mięso było bardziej soczyste i miało bardziej wyrazisty smak najlepiej uprzednio pokroić je w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zalać oliwą z...

    więcej
  • Tort kawowo-czekoladowy

    Rozgrzać piekarnik do 100 ºC. Wysmarować masłem lub wyłożyć papierem do pieczenia dno i ścianki tortownicy o średnicy 25 cm. Włożyć posiekaną...

    więcej
  • Krewetki w cieście filo

    Świeże krewetki należy oczyścić z pancerzy i ogonków. Jeśli mrożone – wrzucić na wrzącą wodę i gotować ok. 2-3 minuty, odcedzić. Tak...

    więcej