Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ananas grillowany z lodami domowej roboty

A+ A-
drukuj
  • dojrzały ananas - 1 szt.
  • jogurt naturalny - 1 litr
  • limonka - 1 szt.
  • ksylitol - 3 łyżki
  • wanilia - 1 laska

Sposób przyrządzania:

Przygotowanie lodów: jogurt, otartą skórkę i sok z limonki, ziarenka wanilii oraz ksylitol zmiksuj na gładką masę aż do rozpuszczenia ksylitolu. Gotową masę mroź w sorbiterze przez pół godziny. Jeśli nie masz maszynki do lodu przełóż masę do pojemnika, wstaw do zamrażarki i mieszaj co pół godziny (ok 5-8 razy) aż lody się napowietrzą. Ananasa obierz ze skóry, pokrój w plasterki i grilluj z obu stron, podawaj z domowymi lodami limonkowymi.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Wanilia
  • Limonka
  • Jogurt naturalny
  • Ananas
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowanie krewetki

  • Sałatka z chorizo i mozzarellą

  • Szynka z melonem

  • Pierś z gęsi z pierożkami z kaszy gryczanej i marchewką

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Małże w sosie pomidorowo – czosnkowym

    Warzywa drobno pokroić, a czosnek zmiażdżyć. Krewetki oczyścić, usunąć głowy i pancerzyki (powinny zostać 2 cm pancerzyka przy ogonie). W dużym...

    więcej
  • Burritos z mielonym mięsem

    Podsmażyć na patelni mięso, dodać warzywa, a później przyprawę i wodę. Smażyć przez kilka minut, mieszając. Dodać gotowany ryż i jeszcze raz...

    więcej
  • Krewetki z grilla w aromatycznym sosie

    Krewetki opłukać. Nadziać na szpadki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek i cytryną. Ułożyć na ruszcie i piec,...

    więcej
  • Flaczki po krakowsku

    Flaki oparzone przejrzeć, wymyć, pokrajać na części, zalać wodą, przykryć i do 4 godzin gotować. Potem je wybrać do zimnej wody, a gdy wystygną...

    więcej