Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ananas grillowany z lodami domowej roboty

A+ A-
drukuj
  • dojrzały ananas - 1 szt.
  • jogurt naturalny - 1 litr
  • limonka - 1 szt.
  • ksylitol - 3 łyżki
  • wanilia - 1 laska

Sposób przyrządzania:

Przygotowanie lodów: jogurt, otartą skórkę i sok z limonki, ziarenka wanilii oraz ksylitol zmiksuj na gładką masę aż do rozpuszczenia ksylitolu. Gotową masę mroź w sorbiterze przez pół godziny. Jeśli nie masz maszynki do lodu przełóż masę do pojemnika, wstaw do zamrażarki i mieszaj co pół godziny (ok 5-8 razy) aż lody się napowietrzą. Ananasa obierz ze skóry, pokrój w plasterki i grilluj z obu stron, podawaj z domowymi lodami limonkowymi.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Wanilia
  • Limonka
  • Jogurt naturalny
  • Ananas
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zupa z soczewicy

  • Smażone serki Pizzicotti

  • Woda z cytryną, pomarańczą i miętą

  • Szparagi z szynką w sosie beszamelowym

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Burgery z bakłażanem i halloumi

    Na patelnię wlej 1 łyżkę oliwy i dodaj cebulę. Smaż na dużym ogniu przez kilka minut, następnie zmniejsz ogień i smaż aż zmięknie i lekko się...

    więcej
  • Ciasto herbaciane z rodzynkami

    Piekarnik nastawić na 180° C. Przygotować dwie foremki – keksówki, wysmarować je tłuszczem i posypać mąką. Rodzynki przepłukać i zalać...

    więcej
  • Sola grillowana

    Filety natrzeć czosnkiem, przyprawić i obłożyć cebulą pokrojoną w piórka. Na wierzchu położyć kawałki masła i po plasterku cytryny. Całość...

    więcej
  • Wołowina po wiedeńsku

    Cebulę pokroić kawałki, podpiec. Mięso pokroić w plastry i gotować około 2 godzin pod przykryciem, razem z cebulą i przyprawami, w 2 l osolonej wody....

    więcej