Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Club Sandwich z łososiem i pomidorami

A+ A-
drukuj
  • 100 g sera Beemster Medium pokrojonego w plastry
  • lekko opieczonych kromek chleba z mąki kukurydzianej lub pszennej
  • majonez i (pikantny) ketchup
  • Kilka listków sałaty lodowej lub czerwonej cykorii, bez twardych nasad liści
  • 1 cienko pokrojony pomidor
  • 100 g wędzonego łososia
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 4 wykałaczki

Sposób przyrządzania:

Wymieszać majonez z ketchupem i rozprowadzić na kromkach chleba. Na dwóch kromkach ułożyć sałatę i ser. Przykryć dwoma plastrami łososia i pomidorem. Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Aby złożyć kanapki, każdą dolną kromkę należy przykryć jedną z pozostałych kromek. Każdą kanapkę przekroić ukośnie i umocować kromki przy pomocy wykałaczek.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kutia

  • Burger z jajkiem i szparagami

  • Borówkowe smoothie

  • Płatki z jogurtem i owocami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Żeberka po tajsku

    Żeberka pokroić w porcje z 2-3 kostkami, w dużej misce rozmieszać marynatę wraz z miodem i włożyć mięso na około 1 godzinę, po tym czasie piec na...

    więcej
  • Madrycki dressing

    Składniki dobrze wymieszać w shakerze. Podawać z awokado, ogórkiem, pomidorami, mango, jabłkami, papają.

    więcej
  • Sos barbecue na bazie coli korzennej

    Wszystkie składniki wymieszać w jednym naczyniu, gotować ok 25 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Doskonały do mięsa z grilla.

    więcej
  • Rozmarynowa roladka z polędwiczki wieprzowej

    Oczyścić polędwiczkę z błon i rozbić cienko na możliwie jak największego sznycla. Przygotować farsz: czosnek i cebulkę drobno posiekać, delikatnie...

    więcej