Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Świąteczna przystawka - jajka z sardynkami i kawiorem

A+ A-
drukuj
  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 puszki sardynek
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki kawioru pomarańczowego
  • Szczypiorek
  • Przyprawy: pieprz, sól

Sposób przyrządzania:

Jajka ugotować, ostudzić, a następnie przekroić na pół i wydrążyć z nich żółtka. Żółtka wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. W połówkach jajek ułożyć przygotowany farsz oraz sardynkę z puszki. Całość posypać kawiorem i udekorować szczypiorkiem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Szczypiorek
  • Kawior
  • Sól
  • Jajka
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pieczeń

  • Cytrusowe orzeźwienie II

  • Pomidory faszerowane serem feta

  • Focaccia z serem żółtym

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Babeczki czekoladowo – owocowe

    Ze składników ciasta wyrobić gładką, jednolitą masę, schować ją do lodówki na około godzinę. Następnie rozwałkować ciasto, wyciąć koła...

    więcej
  • Pieczeń

    Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć. Lekko naciąć mięso w poprzek. Dokładnie natrzeć oliwą i przyprawami. Plasterki czosnku powsadzać w nacięcia....

    więcej
  • Herbata mrożona z owocami

    Owoce pokroić w cząstki 1 i ½ cm. Herbatę zaparzyć w litrze wody i ostudzić, dodać miód. Skórkę z cytrusów i owoce, wymieszać i schłodzić....

    więcej
  • Schab pieczony

    Tłuszcz na mięsie nakroić w kostkę, posmarować miodem i musztardą oraz doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez około...

    więcej