Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kanapeczki à la prosciutto

A+ A-
drukuj
  • szynka wędzona typu prosciutto
  • pieczywo razowe
  • pomidory
  • ser feta
  • oliwa z oliwek
  • parmezan
  • świeża bazylia

Sposób przyrządzania:

Kromki pieczywa razowego pokropić oliwą z oliwek, następnie nałożyć szynkę, kawałki pomidora, sera feta i posypać startym parmezanem. Kanapki piec przez ok 5-8 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu udekorować listkami bazylii.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Oliwa
  • Pomidory
  • Ser feta
  • Ser parmezan
  • Polędwica wędzona

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Dorsz na parze

  • Słodkie Różki z tortilli

  • Tuńczyk w sałatce na ciepło

  • Paella

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Roladki z grillowanej cukinii

    Aby móc delektować się smakiem roladek z rusztu, należy grillować cukinię z dwóch stron przez około 5 minut do momentu, aż stanie się delikatnie...

    więcej
  • Sok owocowo-warzywny

    Buraki, marchew, jabłka opłukać, obrać i pokroić na drobne kawałki. Imbir zetrzeć. Wszystkie składniki zmiksować.

    więcej
  • Awokado w majonezie

    Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Miąższ skropić sokiem z cytryny i drobno pokroić. Tak przygotowane awokado wymieszać z majonezem,...

    więcej
  • Kanapka z kiełkami

    Ciabattę pokroić wzdłuż, kromki posmarować masłem, ułożyć ser, ogórki, wędlinę i kiełki, przykryć druga połową pieczywa.

    więcej