Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowany śledź w szpinakowo-pomidorowym sosie

A+ A-
drukuj
  • świeża tuszka ze śledzia
  • czosnek
  • świeży szpinak
  • ziemniaki
  • olej z winogron
  • suszone pomidory w oleju

Sposób przyrządzania:

Ziemniaczki pokroić w cząstki, obtoczyć w oleju z pestek winogron i suszonym tymianku, doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku ok. 40 min aż do zrumienienia. Tuszkę śledziową przyprawić i piec na grillu lub na grillowej patelni. Pomidory suszone pokroić, wrzucić na patelnię z rozgniecionym czosnkiem i krótko smażyć. Następnie dodać świeży szpinak, doprawić odrobiną soli i pieprzu i dusimy do miękkości. Gotową rybę polać sosem pomidorowo-szpinakowym i podawać z upieczonymi ziemniaczkami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek
  • Pomidory suszone
  • Szpinak
  • Ziemniaki młode
  • Olej z pestek winogron
  • Śledź
  • Marchew

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z awokado, szynką i jajkiem

  • Fritata z łososiem i szpinakiem

  • Francuski Ratatouille z kozim serem

  • Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Bułeczki owsiane

    Do dużej miski wsypać suche składniki i dodać mokre (woda, rozpuszczone masło i jajka). Wyrobić całość do uzyskania jednolitej masy. Przykryć...

    więcej
  • Sałatka z kuskusem i oliwkami

    Kaszę zalać wodą 1 cm nad poziom kaszy, doprawić solą i odstawić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Oliwki odsączyć, pokroić w plasterki....

    więcej
  • Sałatka z rukoli i pomidorków koktajlowych

    Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki, wymieszać z rukolą i roszponką. Polać miodem, octem balsamicznym i oliwą, delikatnie wymieszać i posypać...

    więcej
  • Ciasteczka z lentilkami

    Masło utrzeć z cukrem, dodać jajko i wymieszać. Dodać mąkę, sodę, sól i dokładnie wymieszać lub zmiksować. Do masy dodać rodzynki, rozdrobnioną...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY

  • Tylko w Almie

    zobacz więcej

  • Jak przygotować deskę...

    Wymyślona i spopularyzowana przez...

    zobacz więcej