Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pieczarki faszerowane

A+ A-
drukuj
  • 8-10 dużych pieczarek
  • 200 g mięsa mielonego
  • 200 g tartego sera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • tymianek
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

Zeszklić posiekaną cebulę i rozdrobniony czosnek. Dodać mięso mielone i przyprawy. Usmażyć. Z pieczarek ostrożnie wyciąć nóżki, można je posiekać i dodać do farszu. Pieczarki wypełnić farszem równo z brzegami, posypać tartym serem i uzupełnić farszem. Piec 20 minut w temperaturze 180°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Czosnek
  • Oliwa
  • Pieczarki
  • Pieprz mielony
  • Ser żółty tarty
  • Tymianek
  • Papryka ostra
  • Sól
  • Wieprzowina

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Wiosenne krokiety

  • Pasztecik

  • Koreczki z serem Pizzicotti

  • Grillowany dorsz

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z ricottą i gruszką

    Sałatę lodową rozdrobnić, wymieszać z roszponką. Dodać pokrojone w kostkę pomidora oraz gruszkę. Wymieszać z ricottą. Posypać prażonymi pestkami...

    więcej
  • Pierś z gęsi z pierożkami z kaszy gryczanej i marchewką

    Piersi z gęsi umyć dzień wcześniej i pozostawić na noc do wymoczenia w wodzie, dodając 2 łyżki soli. Następnego dnia gęś wyjąć z wody, osuszyć,...

    więcej
  • Kiełbasa z soczewicą po francusku

    Na rozgrzanej oliwą patelni podsmażyć cebulę do uzyskania efektu zrumienienia, dodać marchewkę pokrojoną w kostkę. Po ok 4 minutach dodać sprasowany...

    więcej
  • Grillowana pierś w ziołach

    Pierś grillować na patelni lub grillu elektrycznym, warzywa dusić w oliwie na patelni pod przykryciem przez około 8 minut pod koniec dodać zioła. Danie...

    więcej