Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pieczarki faszerowane

A+ A-
drukuj
  • 8-10 dużych pieczarek
  • 200 g mięsa mielonego
  • 200 g tartego sera
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • tymianek
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

Zeszklić posiekaną cebulę i rozdrobniony czosnek. Dodać mięso mielone i przyprawy. Usmażyć. Z pieczarek ostrożnie wyciąć nóżki, można je posiekać i dodać do farszu. Pieczarki wypełnić farszem równo z brzegami, posypać tartym serem i uzupełnić farszem. Piec 20 minut w temperaturze 180°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Ser żółty tarty
  • Czosnek
  • Papryka ostra
  • Tymianek
  • Sól
  • Wieprzowina
  • Oliwa
  • Pieczarki
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ciasto kokosowe

  • Marynowany pastą Tom-Yum i trzcinowym cukrem filet halibuta

  • Włoskie risotto z warzywami (porcja dla 6 osób)

  • Trifle z kremem dyniowym

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Granatowa Sangria

    Sok z granatu i sok jabłkowy wymieszać z syropem cukrowym. Pomarańczę i kiwi obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki. Obrane mango pokroić na...

    więcej
  • Stek wołowy z sałatką z rukoli

    Stek wyciągnąć z lodówki na min 30 min przed smażeniem, umyć, osuszyć papierem i posypać świeżym pieprzem. Smażyć z każdej strony po: 4 minuty -...

    więcej
  • Filet z indyka z sałatką z rukoli

    Filet, rukolę, paprykę i pomidorki koktajlowe dokładnie opłukać i osuszyć. Filet z kurczaka doprawić solą i pieprzem i smażyć na patelni grillowej...

    więcej
  • Naleśniki w stylu orange

    Mąkę, mleko, cukier puder, jajko wymieszać, usmażyć naleśniki. Na patelni rozpuścić masło, a następnie dodać sok z pomarańczy, skórkę, ocet...

    więcej