Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Garlic shrimps with avocado

A+ A-
drukuj
  • large, fresh tiger shrimps (can be frozen, but not cooked)
  • ripe avocado
  • 1 clove of garlic
  • a dash of chilli pepper seeds
  • 1 tbsp olive oil
  • balsamic vinegar

Sposób przyrządzania:

Peel the shrimps. Heat olive oil in a pan and add garlic, peppers and shrimps. Pan-fry for a few minutes. Serve with ripe avocado and garnished with aromatic balsamic vinegar.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Olive oil
  • Shrimps
  • Avocado
  • Balsamic vinegar
  • Chili pepper
  • Garlic
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Dolmades

  • Truskawkowa słodycz

  • Tarta porowa z boczkiem

  • Joulutorttu

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z wędzonym łososiem i awokado

    Oddzielić awokado od pestki i pokroić w kostkę, dodać świeżą roszponkę i łososia wędzonego pokrojonego w paski. Całość skropić oliwą lub octem...

    więcej
  • Ser z truskawkami

    W misce ubić ocet balsamiczny z cukrem do uzyskania konsystencji syropu. Dodać skórki pomarańczy oraz truskawki i zamieszać. Umieścić trzy plastry...

    więcej
  • Makaron ze szpinakiem i fetą

    Szpinak przelać wrzątkiem, przestudzić, pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dodać rozdrobnione ząbki czosnku, chwilę podsmażyć na niedużym...

    więcej
  • Salsa meksykańska

    Warzywa obmyć, z papryk usunąć gniazda, pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i smażyć na patelni razem z...

    więcej