Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Feta salad

A+ A-
drukuj
  • 1 package feta cheese, diced
  • a few cherry tomatoes
  • 1 fresh cucumber
  • black olives
  • olive oil
  • dried oregano
  • parsley

Sposób przyrządzania:

Cut the olives in half. Toss the cheese and olives with cherry tomatoes and sliced cucumber. Mix the olive oil with ¼ teaspoon of dried oregano. Drizzle the salad with the dressing. Scatter parsley over the salad and serve.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Olive oil
  • Parsley
  • Oregano
  • Black olives
  • Cherry tomatoes
  • Cucumber
  • Feta cheese
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Roladki ze szpinakiem i wędzonym łososiem

  • Ser z truskawkami

  • Dorsz z fasolką na parze

  • Orientalna Ice Tea

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Grillowany dorsz

    Na rozgrzaną patelnię grillową włożyć dorsza grillując go 6-8 minut z jednej strony. Na patelnię wlać olej, wrzucić opłukany szpinak oraz drobno...

    więcej
  • Cielęcina duszona w sosie śmietanowym

    Mięso obmyć, pokroić w plastry, obtoczyć w mące, zrumienić na rozgrzanym maśle, a następnie dusić pod przykryciem przez około 10-15 minut, dodając...

    więcej
  • Pierś z gęsi z pierożkami z kaszy gryczanej i marchewką

    Piersi z gęsi umyć dzień wcześniej i pozostawić na noc do wymoczenia w wodzie, dodając 2 łyżki soli. Następnego dnia gęś wyjąć z wody, osuszyć,...

    więcej
  • Grillowana bruschetta

    W jednej misce wymieszać delikatnie wszystkie składniki oprócz sera, przykryć i odstawić do lodówki na pół godziny. W drugiej misce połączyć 2...

    więcej