Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Futomaki – sushi

A+ A-
drukuj
  • 230 g sushi rice
  • 2 rolled and sliced omelettes
  • ½ green cucumber
  • 25 dag raw tuna or salmon
  • 1 sheet of nori (dried seaweed)

Sposób przyrządzania:

Prepare sushi rice by following the instructions on the package. Cut the cucumber and tuna into long sticks. Put a sheet of nori on a bamboo mat. Spread sushi rice in the middle of the nori sheet (leave a margin at the sides) and place the three ingredients: tuna, cucumber and omelette lengthwise on the rice. Roll up the bamboo mat, pressing forward to shape the sushi into a cylinder with the rice and other ingredients inside. Press the bamboo mat firmly and remove it. Cut the rolled sushi into 7 bite-size pieces.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Nori
  • Omelettes
  • Raw salomon
  • Raw tuna
  • Rice
  • Cucumber
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Roladki z cukinii nadziewane fetą

  • Czekoladowa panna cotta z gruszką

  • Kiełbasa z soczewicą po francusku

  • Canelloni w sosie pomidorowym

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sola grillowana

    Filety natrzeć czosnkiem, przyprawić i obłożyć cebulą pokrojoną w piórka. Na wierzchu położyć kawałki masła i po plasterku cytryny. Całość...

    więcej
  • Wiosenne krokiety

    Sporządzić ciasto naleśnikowe i odstawić na 15 min. Mięso i krewetki drobno posiekać, następnie obsmażyć na niewielkiej ilości oleju przez ok. 1...

    więcej
  • Sernik świąteczny light

    Aby upiec niskokaloryczny sernik light należy rozgrzać piekarnik do 170 stopni, natłuścić okrągłą formę (24cm) i obsypać ją mąką. Następnie...

    więcej
  • Pieczarki faszerowane

    Zeszklić posiekaną cebulę i rozdrobniony czosnek. Dodać mięso mielone i przyprawy. Usmażyć. Z pieczarek ostrożnie wyciąć nóżki, można je...

    więcej