Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Futomaki – sushi

A+ A-
drukuj
  • 230 g sushi rice
  • 2 rolled and sliced omelettes
  • ½ green cucumber
  • 25 dag raw tuna or salmon
  • 1 sheet of nori (dried seaweed)

Sposób przyrządzania:

Prepare sushi rice by following the instructions on the package. Cut the cucumber and tuna into long sticks. Put a sheet of nori on a bamboo mat. Spread sushi rice in the middle of the nori sheet (leave a margin at the sides) and place the three ingredients: tuna, cucumber and omelette lengthwise on the rice. Roll up the bamboo mat, pressing forward to shape the sushi into a cylinder with the rice and other ingredients inside. Press the bamboo mat firmly and remove it. Cut the rolled sushi into 7 bite-size pieces.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Nori
  • Omelettes
  • Raw salomon
  • Raw tuna
  • Rice
  • Cucumber
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Fritata z łososiem i szpinakiem

  • Francuski Ratatouille z kozim serem

  • Sałatka z serem scamorza i figami

  • Deser zwycięzców

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Joulutorttu

    Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić w kwadraty (ok. 8-10 cm) i ponacinać po ukosie tak, aby kwadrat przybrał kształt wiatraka. Cieńsze rogi zawinąć...

    więcej
  • Pierogi z kaszą gryczaną

    Przygotować ciasto na pierogi według sprawdzonego przepisu. Kaszę ugotować na sypko i odstawić do przestudzenia. Twaróg rozdrobnić widelcem. Cebulę...

    więcej
  • Kanapka Deluxe

    Pierś kurczaka pokroić na podłużne paseczki i wymarynować w oleju, tymianku i czosnku ok. 1-2 godzin. Piec na grillu lub patelni grillowej do...

    więcej
  • Łosoś z paprykami

    Do garnka wrzucić pokrojone w paski papryki. Dusić pod przykryciem ok. 15 minut (aż papryka będzie miękka). Na rozgrzaną patelnię z oliwą włożyć...

    więcej