Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Futomaki – sushi

A+ A-
drukuj
  • 230 g sushi rice
  • 2 rolled and sliced omelettes
  • ½ green cucumber
  • 25 dag raw tuna or salmon
  • 1 sheet of nori (dried seaweed)

Sposób przyrządzania:

Prepare sushi rice by following the instructions on the package. Cut the cucumber and tuna into long sticks. Put a sheet of nori on a bamboo mat. Spread sushi rice in the middle of the nori sheet (leave a margin at the sides) and place the three ingredients: tuna, cucumber and omelette lengthwise on the rice. Roll up the bamboo mat, pressing forward to shape the sushi into a cylinder with the rice and other ingredients inside. Press the bamboo mat firmly and remove it. Cut the rolled sushi into 7 bite-size pieces.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Nori
  • Omelettes
  • Raw salomon
  • Raw tuna
  • Rice
  • Cucumber
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zapiekana ricotta

  • Babka piaskowa

  • Carpaccio wołowe

  • Muffiny z oliwkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pasztecik

    Z garści mąki, drożdży, cukru i ½ szklanki mleka rozrobić zaczyn, przykryć i odstawić do wyrośnięcia, około 15-20 minut. Wszystkie składniki...

    więcej
  • Babka wielkanocna dwukolorowa

    Jajka i cukier wymieszać, dobrze utrzeć, dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wlać roztopione i ostudzone masło. Dobrze wymieszać ciasto. Do...

    więcej
  • Sałatka z serem Tomino i borówkami

    Moczyć rodzynki w wodzie przez godzinę. Obrać selera i pokroić w cienkie plasterki razem z papryką. Zmieszać wszystkie składniki i doprawić oliwą,...

    więcej
  • Orzeźwiająca lemoniada

    Obie cytryny sparzyć wrzątkiem. 1 cytrynę pokroić na małe cząstki, listki mięty poszarpać w piórka, i zmiksować całość blenderem z dodatkiem 1...

    więcej