Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cherry muffins

A+ A-
drukuj
  • 5 eggs
  • 75 g granulated sugar or powdered sugar
  • 1 glass (250 ml) wheat flour
  • 1 tsp baking powder
  • dash of salt
  • fresh cherries

Sposób przyrządzania:

Whisk the whites of eggs with a pinch of salt. Place the yolks in another bowl and stir with sugar until smooth and light-yellow. Add flour and baking powder. Slowly add the whisked whites to the batter – use a tablespoon and mix gently so that the batter does not lose its volume. Next, pour the batter into moulds greased with butter and dusted with flour. At the end, add the cherries and put the muffins in the oven. Bake at 180°C for approximately 10-15 minutes.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Salt
  • Sugar
  • Baking powder
  • Cherries
  • Eggs
  • Flour
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka grecka

  • Krewetki bramkarza

  • Spaghetti frutti di mare

  • Smażone serki Pizzicotti

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Lody zapiekane

    Białka ubić na sztywno z cukrem i połączyć z wiórkami tworząc gęstą masę. Gałki lodów układać na masie i formować kule. Od razu smażyć i...

    więcej
  • Zupa czosnkowa

    Podgrzać oliwę i dodać niezbyt cienko pokrojony czosnek. Zanim czosnek zbrązowieje dodać szynkę i chleb. Gotować przez kilka minut, dodać paprykę, a...

    więcej
  • Zupa groszkowa z bekonem i serem

    Cebule posiekać,sałatę lodową oraz ser Beemster Royaal pokroić w cienkie paski. Podgrzać oliwę w garnku do zupy i podsmażyć cebule. Kostki bekonu...

    więcej
  • Insalta Caprese

    Sos: sok z cytryny połączyć stopniowo z oliwą i rozgniecionym czosnkiem, aż do uzyskania jedwabistej emulsji. Doprawić solą i pieprzem. Pomidorki...

    więcej