Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Gofry – przepis podstawowy

A+ A-
drukuj
  • 250 g mąki
  • 150 g cukru
  • 120 g stopionego masła
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka

Sposób przyrządzania:

Wszystkie składniki wymieszać i ubić mikserem. Piec w gofrownicy do zarumienienia. Gofry ozdobić ulubionymi dodatkami, np. bitą śmietaną, owocami świeżymi lub kandyzowanymi, czekoladą lub cukrem pudrem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Ser burrata
  • Jajka
  • Proszek do pieczenia
  • Mąka
  • Masło

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zupa z rabarbaru

  • Zupa jarzynowa z brukselką

  • Burritos z mielonym mięsem

  • Mango sticky rice

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Domowe pączki

    Z drożdży, mleka i 3 łyżek mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Ser zmielić. Pozostałą mąkę połączyć z posiekanym masłem,...

    więcej
  • Pasta z makreli i sera

    Rzodkiewki pokroić na małe kawałki. Twaróg z makrelą wymieszać, ugniatając widelcem. Dodać rzodkiewkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    więcej
  • Nóżki "spieczone słońcem"

    Pałeczki nasmarować chilli, zmiażdżonym czosnkiem i olejem. Piec w piekarniku w temperaturze 180˚C około 30-45 minut - do zrumienienia.

    więcej
  • Zielona surówka

    Kapusty posiekać, zasypać odrobiną soli i ugnieść dłońby aby warzywa zmiękły i puściły wodę. Dodać posiekaną cebulkę, szczypiorek i natkę....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY