Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kurczak po tajsku

A+ A-
drukuj
  • 1/3 opakowania sosu tajskiego
  • 500g piersi z kurczaka
  • 300g ryżu jaśminowego
  • 1 papryka
  • 1 łyżka imbiru świeżego startego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula czerwona

Sposób przyrządzania:

Ryż gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W woku rozgrzać łyżkę oleju, dodać drobno posiekany czosnek i imbir, chwilę podsmażać, dodać kurczaka pokrojonego w drobne kawałki i podsmażyć na złoto - brązowo, dodać pokrojone warzywa i sos tajski i krótko podsmażyć tak aby warzywa pozostały chrupkie. Podawać z ryżem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula czerwona
  • Czosnek
  • Filet z kurczaka
  • Imbir
  • Sos tajski
  • Ryż jaśminowy
  • Papryka
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami

  • Borówkowe smoothie

  • Płatki z jogurtem i owocami

  • Łosoś w czerwonym curry

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Burger z jajkiem i szparagami

    Wszystkie składniki zagnieć i odstaw do lodówki na min. pół godziny, a by się przegryzły. Z mięsa formuj płaskie kotlety i smaż z obu stron na...

    więcej
  • Filet zapiekany w serze i żurawinie

    Brokuły podgotować na parze przez 2 minuty. W międzyczasie wstawić do naczynia żaroodpornego filet, ananas, podgotowane brokuły i posypać startym...

    więcej
  • Szaszłyki jagnięce z sosem tzatziki

    Sos tzatziki: Ogórek zetrzeć na tarce, wymieszać z jogurtem, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Doprawić łyżką soku z cytryny oraz ziołami...

    więcej
  • Miodowa sałatka z łososiem

    Groszek blanszujemy, migdały opiekamy na patelni. Gotujemy łososia w osolonej wodzie i dzielimy go na kawałki. Mieszamy musztardę z oliwą sokiem z...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY