Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ciabatta ze steakiem z guacamole i serem feta

A+ A-
drukuj
  • ciabatta
  • stek z rostbefu
  • awokado
  • sok z 1 limonki
  • ząbek czosnku
  • 1 łyżka kolendry
  • ser feta
  • pomidorki koktajlowe

Sposób przyrządzania:

Stek upiec na patelni grillowej i po odpoczęciu pokroić w paski w poprzek włókien. Przygotować guacamole - awokado rozgnieść i połączyć ze startym czosnkiem, sokiem z limonki, posiekaną kolendrą, solą i pieprzem. Ciabattę podgrzać na grillu. Kawałki steka układać na bułce posmarowanej guacamole z pokruszoną fetą i pomidorkami koktajlowymi.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ciabatta
  • Ser feta
  • Czosnek
  • Rostbef
  • Kolendra
  • Limonka
  • Awokado
  • Pomidory koktajlowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Zupa z ciecierzycą

  • Spaghetti z sosem pomidorowym (dla 2 osób)

  • Zupa czosnkowa

  • Burger śródziemnomorski z Caponatą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Fritata z łososiem i szpinakiem

    Rozgrzać na patelni oliwę, ubić trzy jajka i wylać do naczynia masę jajeczną, następnie dodać kawałki łososia. Szpinak podsmażyć z szalotką i...

    więcej
  • Salsa meksykańska

    Warzywa obmyć, z papryk usunąć gniazda, pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i smażyć na patelni razem z...

    więcej
  • Fritata z warzywami

    Roztopić na patelni masło, ubić dwa jajka i wylać do naczynia masę jajeczną, następnie dodać mieszankę warzyw. Po 3-4 minutach danie gotowe. Smacznego!

    więcej
  • Sałatka grecka

    Pomidory, ogórki i ser feta pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Wrzucić wszystko do salaterki, dodać oliwki w całości. Przygotować sos: olej...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY