
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Do miski wbić jajka i rozbić widelcem z odrobiną soli. Ziemniaki obrać i cieniutko pokroić. Rozgrzać oliwę na patelni. Następnie wrzucić ziemniaki i smażyć przez kilka minut. Cebulę posiekać, kiełbasę pokroić na kawałki. Dodać cebulę i kiełbasę. Gdy ziemniaki zaczną brązowieć, a cebula zmięknie dodać jajka. Dokładnie wymieszać by jajka pokryły wszystkie składniki. Smażyć na małym ogniu. Potrząsać patelnią by tortilla odeszła od brzegów (można pomóc sobie drewnianą łyżką). Środek powinien pozostać gęsty. Gdy jajka zaczną się ścinać przykryć patelnię pokrywką. Obrócić tortille korzystając z pokrywki. Gdy tortilla stwardnieje na bokach przełożyć ją na talerz. Przed podaniem powinna stygnąć przez ok. 5 minut. Na koniec posypać papryką, oliwkami i kaparkami.
lub wyszukaj w przepisach
Aby móc delektować się smakiem szparagowej tarty, najpierw należy rozłożyć w formie ciasto, nakłuć je widelcem, posmarować białkiem i zawinąć na...
więcejWędlinę drobno pokrojoną wraz z warzywami zalać wodą i gotować około pół godziny do miękkości warzyw. Dodać żur i zagotować, doprawić...
więcejNa patelnię wlej 1 łyżkę oliwy i dodaj cebulę. Smaż na dużym ogniu przez kilka minut, następnie zmniejsz ogień i smaż aż zmięknie i lekko się...
więcejWszystkie składniki wraz z lodem zmiksować, rozlać do szklanek i udekorować listkami mięty.
więcej