
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Do miski wbić jajka i rozbić widelcem z odrobiną soli. Ziemniaki obrać i cieniutko pokroić. Rozgrzać oliwę na patelni. Następnie wrzucić ziemniaki i smażyć przez kilka minut. Cebulę posiekać, kiełbasę pokroić na kawałki. Dodać cebulę i kiełbasę. Gdy ziemniaki zaczną brązowieć, a cebula zmięknie dodać jajka. Dokładnie wymieszać by jajka pokryły wszystkie składniki. Smażyć na małym ogniu. Potrząsać patelnią by tortilla odeszła od brzegów (można pomóc sobie drewnianą łyżką). Środek powinien pozostać gęsty. Gdy jajka zaczną się ścinać przykryć patelnię pokrywką. Obrócić tortille korzystając z pokrywki. Gdy tortilla stwardnieje na bokach przełożyć ją na talerz. Przed podaniem powinna stygnąć przez ok. 5 minut. Na koniec posypać papryką, oliwkami i kaparkami.
lub wyszukaj w przepisach
Obie cytryny sparzyć wrzątkiem. 1 cytrynę pokroić na małe cząstki, listki mięty poszarpać w piórka, i zmiksować całość blenderem z dodatkiem 1...
więcejCukinie pokroic na długie cienkie paski, np. obieraczką do warzyw, przyprawić solą, pieprzem i polać oliwą, wymieszać delikatnie w misce. Na warzywa...
więcejCzekoladę stopić w kąpieli wodnej, wcześniej odłożyć 4 kostki. Dodać cukier i wymieszać. Kiedy czekolada trochę ostygnie, dodać żółtka i ubite...
więcejJajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Brokuła rozdzielić na różyczki i zblanszować. Czosnek zmiażdżyć, dodać majonez i jogurt i wmieszać....
więcej