Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tortilla party

A+ A-
drukuj
  • 4 tortilla wraps
  • 300 g chicken fillets
  • ½ green lettuce
  • 1 avocado
  • slices of prosciutto
  • 1 box feta cheese
  • 1 fresh cucumber
  • thyme
  • balsamic vinegar
  • curry
  • salt
  • pepper
  • tzatziki dip

Sposób przyrządzania:

Chop the chicken fillets, season with spices and vinegar and fry until golden brown and crispy. Slice the cucumber in stripes. Peel the avocado, take out the seed, slice the flesh thinly and drizzle with lemon juice. Place lettuce leaf, slice of prosciutto, chicken, cucumber, avocado and feta on each wrap. Wrap tightly and cut in pieces. Arrange the pieces of tortilla on a platter. Garnish with fresh herbs and cherry tomatoes. Serve with tzatziki dip.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lettuce
  • Prosciutto
  • Salt
  • Thyme
  • Tortilla wraps
  • Tzatziki dip
  • Avocado
  • Balsamic vinegar
  • Chicken fillets
  • Curry
  • Cucumber
  • Feta cheese
  • Ground pepper
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sandacz w orzeszkach piniowych

  • Omlet francuski z wiórkami kokosowymi

  • Pucharowe hamburgery

  • Zupa groszkowa z bekonem i serem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kaczka pieczona

    Jabłka pokroić na ćwiartki i oczyścić. Kaczkę w środku i na zewnątrz nasmarować oliwą i obsypać przyprawami. Do środka kaczki włożyć ćwiartki...

    więcej
  • Naleśniki ze szparagami

    Z mąki, mleka, jajka, odrobiny soli i oleju wyrobić ciasto naleśnikowe, dokładnie wymieszać w misce i odstawić na 30 minut. Następnie usmażyć 4...

    więcej
  • Wątróbka z jabłkiem

    Wątróbkę dokładnie oczyścić z błon. Obtoczyć w mące i zrumienić na patelni, dodać grubo pokrojoną cebulę, następnie jabłka pokrojone w...

    więcej
  • Mango sticky rice

    Ryż z cukrem gotować na małym ogniu w mleczku kokosowym do miękkości (powinien być kleisty), mango obrać i pokroić w cienkie plasterki. Podawać na...

    więcej