Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tortilla party

A+ A-
drukuj
  • 4 tortilla wraps
  • 300 g chicken fillets
  • ½ green lettuce
  • 1 avocado
  • slices of prosciutto
  • 1 box feta cheese
  • 1 fresh cucumber
  • thyme
  • balsamic vinegar
  • curry
  • salt
  • pepper
  • tzatziki dip

Sposób przyrządzania:

Chop the chicken fillets, season with spices and vinegar and fry until golden brown and crispy. Slice the cucumber in stripes. Peel the avocado, take out the seed, slice the flesh thinly and drizzle with lemon juice. Place lettuce leaf, slice of prosciutto, chicken, cucumber, avocado and feta on each wrap. Wrap tightly and cut in pieces. Arrange the pieces of tortilla on a platter. Garnish with fresh herbs and cherry tomatoes. Serve with tzatziki dip.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lettuce
  • Prosciutto
  • Salt
  • Thyme
  • Tortilla wraps
  • Tzatziki dip
  • Avocado
  • Balsamic vinegar
  • Chicken fillets
  • Curry
  • Cucumber
  • Feta cheese
  • Ground pepper
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Krem z młodej kalarepy

  • Pierożki na kremowym szpinaku

  • Sałatka z kiełkami

  • English Breakfast

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Karp nadziewany kapustą

    Rybę sprawić nie odcinając głowy, ale usunąć oczy i skrzela. Umyć, osuszyć i natrzeć solą. Grzyby posiekać, przesmażyć na maśle, dodać drobno...

    więcej
  • Papryka faszerowana

    Mięso, drobno pokrojone pieczarki, posiekane cebulę i czosnek podsmażyć na oleju bazyliowym. Dodać ugotowany ryż, przyprawy, posiekaną bazylię i...

    więcej
  • Dynia smoothie

    Dynię obrać, pokroić w kostkę oraz ugotować w niewielkiej ilości wody (do miękkości). Po ugotowaniu pozostawić do ostygnięcia. Następnie...

    więcej
  • Polędwiczki cielęce w sosie gorgonzola

    Mięso umyć, pokroić w kawałki, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, ziołami prowansalskimi oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem i...

    więcej