Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kim’s chocolate

Belgijska firma Kim’s Chocolates N.V. została założona w 1987 roku i specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości wyrobów czekoladowych. Roczny obrót firmy to prawie 30 milionów Euro, 95% produktów jest eksportowanych. W 2008 roku powstał nowoczesny zakład produkcyjny w miejscowości Tienen – około 45km od Brukseli. Zastosowano w nim wiele pro ekologicznych rozwiązań. Firma uzyskała certyfikaty gwarantujące wysoką jakość i bezpieczeństwo produktów: HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), IFS (International Food Standard), BRC (British Retail Consortium, ISO 14001. Kim’s Chocolate oferuje swoim klientom szeroki wybór produktów: tabliczki czekoladowe, nadziewane batony czekoladowe, bombonierki i inne wyroby czekoladowe na specjalne okazje. Na szczególną uwagę zasługuje szeroka oferta tabliczek czekoladowych – począwszy od klasycznych gorzkich, mlecznych i białych, poprzez linie z dodatkami takimi jak przyprawy, owoce i bakalie, a skończywszy na serii dla prawdziwych koneserów – czekolady ‘single orygin’ czyli powstałe z ziaren kakao pochodzących tylko z jednego kraju, np.: Peru, Ugandy, Madagaskaru, itp. Wszystkie  produkty wykonane są z ziaren kakaowca pozyskanego od dostawców z Programu Partnerstwa i Jakości (Quality Partner Program - QPP). Działa on na rzecz zwiększenie dochodów rolników i poprawy warunków życia ich społeczności a także dba o najwyższą jakość dostarczanych surowców. Czekolada organiczna (wyłącznie z najlepszych, naturalnych surowców) o zawartości masy kakaowej minimum 72%, z certyfikatem Fair Trade. Czekolada deserowa o zawartości masy kakaowej minimum 57% z wiórkami orzeźwiającego miętowego toffi. Czekolada o zawartości masy kakaowej minimum 57% z dodatkiem chrupiących prażonych migdałów i soli morskiej. Czekolada mleczna z dodatkiem cynamonu, o lekko korzennym, egzotycznym smaku.

 

GALERIA ZDJĘĆ

POLECAMY PRZEPISY

POLECAMY PUBLIKACJE

POLECAMY ARTYKUŁY