Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Put the meat, cleaned vegetables and mushrooms into a pot with water, season and simmer over a low heat. Add salt about halfway through the cooking. Add the fatback add the end and cook for about 30 minutes until all ingredients are really soft and tender. Chop the cleaned liver, pour over with 1/8 l boiling stock, cover and simmer for 5 minutes. Let the meat and liver cool, then mix with dry roll soaked in cold stock and blend or grind thoroughly to obtain a homogeneous mass. Add salt, pepper, ginger, a pinch of nutmeg and eggs to taste. Pour the mass into a baking mould, greased and dusted with breadcrumbs beforehand. Bake in the oven at 180°C for 1 ½ hour.
lub wyszukaj w przepisach

Warzywa umyć i osuszyć. Cukinie, bakłażana i kolby kukurydzy pokroić w plastry. Cebulę pokroić w ćwiartki, paprykę w paski. Główki pieczarek umyć...
więcej
Rozgrzać masło na patelni. Wsypać pokrojoną szynkę, podsmażyć 2 minuty i wsypać kiełki. Smażyć kolejne 4 minuty. Dodać rozbełtane jaja i...
więcej
Schab umyć i przekroić wzdłuż na płat o grubości około1 centymetra, delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Następnie mięso natrzeć zmiażdżonymi...
więcej
Suszone owoce pozostawić do namoczenia w wodzie na kilka godzin. Po upłynięciu tego czasu ugotować, dodając cukier, goździki oraz skórkę z cytryny....
więcej