Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grilled shrimps in aromatic sauce

A+ A-
drukuj
  • 20 large shrimps
  • 100 g butter
  • 5 anchovy fillets
  • 2 tsp mustard
  • parsley
  • salt
  • freshly ground pepper
  • 3 cloves of garlic
  • olive oil
  • 1 lemon

Sposób przyrządzania:

Wash the shrimps thoroughly. Put them on skewers, season with salt and pepper to taste, drizzle with olive oil and lemon juice. Place on the grill and roast, turning from side to side for about 10 minutes. For the sauce: melt the butter in a pan with fry finely chopped garlic. Add the mustard, anchovy fillets and lemon juice. Grind all ingredients to a fine paste. Sprinkle the shrimps with chopped parsley. Serve with the sauce and lemon quarters.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lemon
  • Mustard
  • Olive oil
  • Parsley
  • Salt
  • Shrimps
  • Anchovy
  • Butter
  • Garlic
  • Ground pepper
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tartiflette z serem i grzybami

  • Śledź pod pierzynką

  • Orientalna Ice Tea

  • Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Granita z arbuza

    Wodę podgrzać w garnuszku , wsypać cukier, mieszać aż się rozpuści i odstawić do ostygnięcia. Miętę lub melisę poszatkować bardzo drobno,...

    więcej
  • Smażona pierś kaczki

    Zamarynowaną wcześniej pierś kaczki delikatnie naciąć ze strony skóry w drobną kratkę. Następnie smażyć ją od strony skóry, aż wytopi się...

    więcej
  • Zupa czosnkowa

    Podgrzać oliwę i dodać niezbyt cienko pokrojony czosnek. Zanim czosnek zbrązowieje dodać szynkę i chleb. Gotować przez kilka minut, dodać paprykę, a...

    więcej
  • Szaszłyki z pomidorkami, mozzarellą i bazylią

    Pomidorki przepłukać i osuszyć. Kulki mozzarelli, pomidory i listki bazylii nadziewać kolejno na patyczki do szaszłyków. Gotowe szaszłyki skropić...

    więcej