Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tabbouleh

A+ A-
drukuj
  • 200 g couscous
  • 2 tomatoes
  • Half cucumber
  • pepper
  • onion
  • olive oil
  • 3 cloves of garlic
  • handful of fresh parsley
  • handful of fresh coriander
  • juice of half a lemon
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Pour couscous with boiling water and leave to soak. Clean vegetables and cut into equal pieces. Chop herbs very finely. Thoroughly drain the grits. Mix everything together and season with salt, pepper, crushed garlic, olive oil and lemon juice.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lemon
  • Onion
  • Parsley
  • Salt
  • Cous cous
  • Tomatoes
  • Bell pepper
  • Black pepper
  • Coriander
  • Cucumber
  • Extra virgin olive oil
  • Garlic

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Lemoniada miętowo-arbuzowa

  • Szczupak pieczony w boczku

  • Amerykańskie pancakes

  • Pierś indyka duszona w białym winie i śmietanie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Burger śródziemnomorski z Caponatą

    Mięso doprawić, dodać jajko i wyciśnięty czosnek. Formować burgery, grillować lub piec z każdej strony przez około 4 min. Pity przekroić na pół,...

    więcej
  • Pierogi z kapustą i grzybami

    Grzyby gotować do miękkości. Kapustę pokroić drobno. Cebulę posiekać. Podsmażyć wszystko, doprawić solą i pieprzem, następnie zalać wodą do...

    więcej
  • Tournedos Rossini

    Z kromek chleba tostowego wyciąć okrągłe placki, podsmażyć na maśle do uzyskania złocistego koloru. Truflę obrać, pokroić na cienkie płatki....

    więcej
  • Pasztet z tofu

    Cebulę posiekać, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumieni, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do momentu całkowitego...

    więcej