Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Papryka faszerowana

A+ A-
drukuj
  • 4 - 6 papryk czerwonych
  • ½ kg mięsa mielonego
  • 1 torebka ryżu białego
  • ½ kg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml passaty pomidorowej
  • 200 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • bazylia świeża
  • olej

Sposób przyrządzania:

Mięso, drobno pokrojone pieczarki, posiekane cebulę i czosnek podsmażyć na oleju bazyliowym. Dodać ugotowany ryż, przyprawy, posiekaną bazylię i passatę pomidorową. Do ostygniętego farszu dodać tarty ser. Dokładnie wymieszać. Z papryk ostrożnie odciąć górę z łodyżką. Oczyścić środek z pestek, napełnić farszem zakryć odciętymi „czapeczkami”. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Ryż
  • Cebula
  • Ser żółty tarty
  • Czosnek
  • Passata
  • Sól
  • Olej
  • Wieprzowina
  • Papryka
  • Pieczarki
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Cytrusowe orzeźwienie II

  • Groch z kapustą

  • Spaghetti z sosem pomidorowym (dla 2 osób)

  • Risotto z kurczakiem curry

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Stek Mignon

    Nagrzać piekarnik do 200°C. Z polędwicy wykroić dwa steki o średnicy ok. 7 cm i grubości ok. 5-6 cm. Mieso doprowadzić do temperatury pokojowej. Steki...

    więcej
  • Sos barbecue na bazie coli korzennej

    Wszystkie składniki wymieszać w jednym naczyniu, gotować ok 25 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Doskonały do mięsa z grilla.

    więcej
  • Sernik na zimno z kwiatem bzu

    Mikserem lub ręcznie pokrusz herbatniki aż zamienią się w okruszki. Rozpuść masło na wolnym ogniu po czym dodaj pokruszone herbatniki oraz cukier i...

    więcej
  • Krewetki z oliwą imbirową

    Marynata: czosnek, imbir oraz oliwę wymieszać, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Krewetki dokładnie osuszyć, polać marynatą i odstawić na...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY