Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Papryka faszerowana

A+ A-
drukuj
  • 4 - 6 papryk czerwonych
  • ½ kg mięsa mielonego
  • 1 torebka ryżu białego
  • ½ kg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml passaty pomidorowej
  • 200 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • bazylia świeża
  • olej

Sposób przyrządzania:

Mięso, drobno pokrojone pieczarki, posiekane cebulę i czosnek podsmażyć na oleju bazyliowym. Dodać ugotowany ryż, przyprawy, posiekaną bazylię i passatę pomidorową. Do ostygniętego farszu dodać tarty ser. Dokładnie wymieszać. Z papryk ostrożnie odciąć górę z łodyżką. Oczyścić środek z pestek, napełnić farszem zakryć odciętymi „czapeczkami”. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Ryż
  • Cebula
  • Ser żółty tarty
  • Czosnek
  • Passata
  • Sól
  • Olej
  • Wieprzowina
  • Papryka
  • Pieczarki
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Lasagne z warzywami

  • Zielone farfalle

  • Zupa z soczewicy

  • Sałatka brokułowa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Krewetki tygrysie z sosem z orzeszków ziemnych

    Krewetki skropić sokiem z limonki i smażyć na patelni z odrobiną oleju ryżowego. Podawać je z sosem z orzeszków ziemnych ( taki sos można...

    więcej
  • Pomidory faszerowane serem, tuńczykiem i oliwkami

    Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C. Odciąć wierzchołki pomidorów. Wydrążyć pomidory za pomocą ostro zakończonej łyżeczki i posypać wnętrze...

    więcej
  • Kawa z bitą śmietaną i lodami

    Przepis na domowe lody śmietankowe: 2 jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać łyżkę cukru i zmiksować do uzyskania...

    więcej
  • Lekka sałatka

    Pokrojone warzywa (ogórek i rzodkiewka - w plasterki, papryka - słupki, pomidorki - na pół) dodać do sałaty, wymieszać. Całość skropić olejem z...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY