Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Poultry burritos

A+ A-
drukuj
  • 350 g poultry
  • 200 ml cream
  • 100 g grated cheese
  • 1 small lettuce
  • 2 small tomatoes
  • 1 bell pepper
  • 1 onion

Sposób przyrządzania:

Cut the meat and mix it with a tablespoon of oil and marinade containing herbs, chilli and garlic. Chop the vegetables and toss together. Put the meat in a hot pan and fry for several minutes. Add 100 ml water, cover and simmer for 4-5 minutes. Pre-heat the tortilla in a pan on both sides. Put the meat and vegetables on the tortilla and spoon over with cheese dressing made of grated cheese and cream. Roll to enclose filling.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lettuce
  • Onion
  • Poultry
  • Sour cream
  • Tomatoes
  • Bell pepper
  • Grated cheese
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Krem z młodej kalarepy

  • Kanapka z kiełkami

  • Kurczak z karczochami

  • Spaghetti frutti di mare

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkami

    Mąkę zmieszać z solą, wkruszyć/wsypać drożdże, wlać stopniowo wodę i oliwę, wyrabiając ręką/łyżką/hakiem miksera miękkie, elastyczne...

    więcej
  • Pasztet

    Mięso, boczek i słoninę drobno pokroić, podsmażyć i przełożyć do dużego garnka. Zalać wszystko wodą, dodać sól, pieprz, kilka listków...

    więcej
  • Tapenada

    Oliwki i kapary wsypać do wysokiego pojemnika. Dodać starty drobno parmezan i anchois oraz czosnek. Zmiksować używając blendera lub moździerza,...

    więcej
  • Parmigiana z białym serem robiola i miętowym pesto

    Zmiksować listki mięty z 2 łyżkami oliwy, kostką lodu, solą i pieprzem. Umyć, poszatkować i szybko zgrillować warzywa. W brytfannie ułożyć...

    więcej