Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
        
 Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
    
Czas obowiązywania: -
| 
 
 
 
  | 
|
| Składniki: | |
| 
 1 cebula  | 
![]()  | 
| 
 1 puszka pomidorów  | 
![]()  | 
| 
 1 puszka czerwonej soczewicy  | 
![]()  | 
| 
 1 czerwona papryczka chili lub habanero  | 
![]()  | 
| 
 12 przepiórczych jajek  | 
![]()  | 
| 
 100 g sera koziego  | 
![]()  | 
| 2 ząbki czosnku | ![]()  | 
| 
 
 
  | 
|
Przyprawy  : przyprawy: sól i pieprz, 1 łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, po 1/3 łyżeczki  kolendry, ostrej papryki, kminu rzymskiego, natka pietruszki | 
   ![]()  | 
| dodatkowo: cukier do smaku | |
| Przygotowanie: | |
| 
 
  | 
 
  | 
| 
 Zeszklij czosnek z cebulą i papryczką chili,  | 
|
| 
 
  | 
 
  | 
| 
 zalej pomidorami.  | 
 Dopraw solą, pieprzem, cukrem, papryką, kolendrą i kminem rzymskim. Gotuj ok. 10 minut pod uchyloną przykrywką.  | 
| 
 
  | 
 
  | 
| 
 Dodaj soczewicę.  | 
 Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Przełóż soczewicę w pomidorach do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.  | 
| 
 
  | 
 
  | 
| 
 Na wierzch wbij przepiórcze jajka  | 
 i ułóż pokruszony kozi ser.  | 
![]()  | 
![]()  | 
| Zapiekaj około 5 minut aż białka się zetną. | Podawaj ze świeżym pieczywem i natką pietruszki. | 
| Zobacz inne przepisy z kategorii: | ||||
![]()  | 
![]()  | 
![]()  | 
![]()  | 
![]()  | 
![]()  | 
||||