Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Feta salad

A+ A-
drukuj
  • 1 package feta cheese, diced
  • a few cherry tomatoes
  • 1 fresh cucumber
  • black olives
  • olive oil
  • dried oregano
  • parsley

Sposób przyrządzania:

Cut the olives in half. Toss the cheese and olives with cherry tomatoes and sliced cucumber. Mix the olive oil with ¼ teaspoon of dried oregano. Drizzle the salad with the dressing. Scatter parsley over the salad and serve.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Olive oil
  • Parsley
  • Oregano
  • Black olives
  • Cherry tomatoes
  • Cucumber
  • Feta cheese
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Warzywa z patelni

  • Wrap z serem stracchino i rukolą

  • Tarator

  • Krem z młodej kalarepy

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Krewetki z oliwą imbirową

    Marynata: czosnek, imbir oraz oliwę wymieszać, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Krewetki dokładnie osuszyć, polać marynatą i odstawić na...

    więcej
  • Kociołek tatrzański (bogracz) z baraniny

    Bardzo drobno posiekaną cebulę zezłocić na smalcu. Zdjąć z ognia, wsypać paprykę, dokładnie wymieszać, wlać pół szklanki wody. Postawić na...

    więcej
  • Zielone farfalle

    Makaron wrzucić na osolony wrzątek i gotować według przepisu na opakowaniu. Zmieloną wołowinę podsmażać z czosnkiem przez około 5 minut na oliwie,...

    więcej
  • Zupa z ciecierzycą

    Do gotującego się bulionu dodać umyte i pokrojone warzywa (cebula w piórka, papryka w słupki, sparzony i obrany ze skórki pomidor - w kostkę),...

    więcej