Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Feta salad

A+ A-
drukuj
  • 1 package feta cheese, diced
  • a few cherry tomatoes
  • 1 fresh cucumber
  • black olives
  • olive oil
  • dried oregano
  • parsley

Sposób przyrządzania:

Cut the olives in half. Toss the cheese and olives with cherry tomatoes and sliced cucumber. Mix the olive oil with ¼ teaspoon of dried oregano. Drizzle the salad with the dressing. Scatter parsley over the salad and serve.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Olive oil
  • Parsley
  • Oregano
  • Black olives
  • Cherry tomatoes
  • Cucumber
  • Feta cheese
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Brushetta

  • Stek z kolorowym pieprzem

  • Gołąbki

  • Sałatka Cezar z grzankami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Halaszle - zupa rybna po węgiersku

    Ryby oprawić, usunąć głowę i ogon, pokroić na filety. Do głębokiego naczynia z wodą włożyć kawałki ryby oraz pokrojoną w prążki cebulę....

    więcej
  • Fritule

    Jajka ubić razem z cukrem, do uzyskania efektu gęstej masy, dodając stopniowo: starte jabłko i skórkę z cytryny, jogurt, proszek do pieczenia, mąkę....

    więcej
  • Mango sticky rice

    Ryż z cukrem gotować na małym ogniu w mleczku kokosowym do miękkości (powinien być kleisty), mango obrać i pokroić w cienkie plasterki. Podawać na...

    więcej
  • Sałatka z makreli

    Makrele obrać z ości, podzielić na drobne kawałki. Cebule, jabłka i ogórki pokroić w kostkę. Wymieszać całość, dodać około 3 łyżki majonezu,...

    więcej