Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pasta with olives and roasted tomatoes

A+ A-
drukuj
  • 300 g pasta rigattoni
  • 1 kg ripe tomatoes
  • 1 cup halves of black and green olives
  • 2 tsp finely chopped capers
  • 1 tsp wine vinegar
  • 1 tsp sugar
  • 3 tsp extra virgin olive oil

Sposób przyrządzania:

capers. Drizzle with vinegar and olive oil. Put into the oven pre-heated to 250°C for 20-30 minutes to slightly roast the tomatoes. Remove from the oven, chop the tomatoes, add the olives and put the vegetables back to the oven for another 5 minutes. Serve with pasta cooked al dente.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Rigattoni pasta
  • Sugar
  • Tomatoes
  • Wine vinegar
  • Black olives
  • Capers
  • Extra virgin olive oil
  • Green olives
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka grecka

  • Tortelloni z pesto i parmezanem

  • Polędwiczki cielęce w sosie gorgonzola

  • Kurczak w kiwi

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sernik

    Dokładnie pokruszone herbatniki połączyć z roztopionym masłem. Tą masą dokładnie i ściśle wypełnić formę wyłożoną folią aluminiową....

    więcej
  • Gazpacho – hiszpański chłodnik (porcja dla 3-4 osób)

    Pokroić w drobną kostkę: oczyszczone papryki, cebulkę, ogórek ze skórką, obrane pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Do warzyw wlać sos...

    więcej
  • Kasza gryczana z granatem

    Kaszę ugotować na sypko. Odstawić pod przykryciem, aby nie ostygła. Oczyszczoną marchewkę pokroić za pomocą obieraczki na cienkie paseczki. Kaszę...

    więcej
  • Gołąbki podhalańskie na kwaśnicy

    Kaszę ugotować na półtwardo w dużej ilości osolonej wody, dokładnie przepłukać na sicie pod bieżącą wodą. Drobno posiekaną cebulę zrumienić...

    więcej