Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKTUALNE PROMOCJE

Alma Smart Menu - Łosoś z puree pietruszkowo - gruszkowym

Czas obowiązywania: -

 

 

 

Składniki: 500 g filetu z łososia 53129_losos.jpg  
3 gruszki 2939_gruszki2.jpg 2 pietruszki  62628_shutterstock_63188092.jpg
sok z 1/2 cytryny 5676_cytryny.jpg 1łyżka sosu sojowego (może być ostrygowy) 4136_sos-sojowy.jpg
3 łyżki oliwy 57294_food_joy_oliwa_500ml_5907377060024_n.jpg 1 łyżka cukru trzcinowego 18410_cukier.jpg

PRZYPRAWY KAMIS:

1 łyżeczka słodkiej papryki,

1 łyżeczka ostrej papryki,

sól morska w młynku,

pieprz w młynku do smaku,

1 łyżeczka mielonego imbiru

 

62613_imbir-mielony.jpg 61433_smaku-dodaje.jpg
 Przygotowanie:  
62744_zrzut-ekranu-2014-12-17-o-12.22.52.jpg 62745_d04.jpg


Gruszki obierz.
62743_d01.jpg 62746_d11.jpg
Pokrój w plastry. Pietruszki obierz i pokrój w słupki.
62747_d17.jpg 62748_d19.jpg
W wysokiej misce wymieszaj: cukier, oliwę, sos sojowy oraz przyprawy: imbir,
62749_d22.jpg 62750_d25.jpg
ostrą oraz słodką paprykę. Połącz.
62751_d28.jpg 62752_d32.jpg
Do przygotowanej marynaty dodaj  gruszki i pietruszki. Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w 200 st. przez 20 minut.
Po upieczeniu lekko przestudź i zblenduj na gładkie puree.

62753_d33.jpg 62754_d34.jpg
Łososia dopraw sokiem z cytryny, solą
62755_d36.jpg 62756_d38.jpg
i odrobiną pieprzu. Smaż po kilka minut z każdej strony.
62757_d43.jpg  
Podawaj z gruszkowo – pietruszkowym puree.  

 

Zobacz inne przepisy z kategorii:    
60562_ikona1.jpg 60563_ikona2.jpg 60564_ikona3.jpg 60565_ikona4.jpg 60566_ikona5.jpg
    60105_200x70_3.png

Powiadom znajomego