Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKTUALNE PROMOCJE

Alma Smart Menu - Tagliatelle ze szpinakiem w sosie z cydru i suszonych jabłek

Czas obowiązywania: -

 
 
Składniki: 400 g  makaronu tagliatelle Food&Joy 57838_food_joy_makaron_swiezy_tagliatelle_5907377060338_net.jpg  
150 g szpinaku Food&Joy 60587_food_joy_salaty_niemyte_szpinak_100g_5907377063063_net.jpg 20 g rodzynek Food&Joy 62083_rodzynki-sultanskie.jpg
po 20 g suszonych jabłek i żurawin Food&Joy 26081_food_joy_bakalie_daktyle_suszone_200g_5907377061151_net.jpg pół szklanki cydru jabłkowego  
mała śmietana 18% 3832_smietana.jpg 15 g twardego sera grana padano Food&Joy

3526_grana-padano.jpg

masło do smażenia Food&Joy

53444_maslo.jpg

   

PRZYPRAWY KAMIS:

łyżeczka mielonego imbiru

czosnek w płatkach

sól i pieprz z młynka

gałka muszkatołowa do smaku

61433_smaku-dodaje.jpg 61216_5900084191302.jpg
  Przygotowanie:   
62355_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.31.31.jpg 62356_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.31.40.jpg
  Na patelni lub w rondlu z grubym dnem rozpuść łyżkę masła,
62358_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.31.43.jpg 62359_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.31.47.jpg
wrzuć rodzynki, jabłka, żurawiny, imbir. Podgrzej.
62360_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.31.50.jpg 62361_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.31.56.jpg
Dodaj czosnek. Smaż produkty razem przez 2-3 minuty, uważając, by czosnek się nie przypalił.
62362_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.31.57.jpg 62363_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.31.58.jpg
Całość zalej cydrem, zwiększ ogień i zredukuj płyn.
62364_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.32.03.jpg 62365_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.32.08.jpg
Do smażących się składników dodaj szpinak, całość dokładnie wymieszaj i smaż, aż szpinak wyraźnie zmniejszy objętość (3-4 minuty).
62366_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.32.11.jpg 62367_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.32.13.jpg
Zdejmij z ognia,  dodaj śmietanę, przypraw do smaku solą i pieprzem
62368_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.32.15.jpg 62369_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.32.20.jpg
oraz tartą gałką muszkatołową, dodaj starty ser. Energicznie wymieszaj. Dorzuć makaron. Po wyjęciu na talerz posyp makaron startym serem do smaku.
Zobacz inne przepisy z kategorii:    
60562_ikona1.jpg 60563_ikona2.jpg 60564_ikona3.jpg 60565_ikona4.jpg 60566_ikona5.jpg
    60105_200x70_3.png

Powiadom znajomego