Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Czas obowiązywania: -

| Składniki: | |
| 500 g chudej mielonej wołowiny | ![]() |
| 1 duża cebula | ![]() |
|
400 g pomidorów z puszki |
![]() |
| 400 ml bulionu wołowego | ![]() |
| 1 czerwona papryka | ![]() |
| 1 puszka czerwonej fasoli | ![]() |
| 15–20 dag gorzkiej czekolady (min. 70 % kakao) | ![]() |
| skórka z limonki | ![]() |
|
świeże zioła – mięta, pietruszka, kolendra |
|
PRZYPRAWY KAMIS: |
|
| sól morska w młynku | |
| 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego | |
| 1/2 łyżeczki pieprzu Cayenne (lub chilli) | |
| czosnek w płatkach | |
| 1 łyżeczka cynamonu | |
| Przygotowanie: | |
![]() |
![]() |
| W dużym naczyniu podgrzej oliwę z chilli, kminem, cynamonem i skórką otartą z limonki. | |
![]() |
![]() |
| Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę oraz czosnek. | Dodaj mięso i wszystko razem zeszklij. Smaż około 10 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. |
![]() |
![]() |
| Dodaj pomidory z puszki. | Wymieszaj. |
![]() |
![]() |
| Dolej bulion. | Dodaj czerwoną fasolę (bez zalewy). |
![]() |
![]() |
| Przypraw. | Podawaj ze świeżymi ziołami oraz nachos. |
| Zobacz inne przepisy z kategorii: | ||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||