Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKTUALNE PROMOCJE

Alma Smart Menu - Dorsz po kapucyńsku

Czas obowiązywania: -

   
Składniki: 1 kg polędwicy z dorsza 2929_filet-z-dorsza-2.jpg  
60 g mąki 2983_maka.jpg 1 cebula 50252_cebula.jpg
po 50 g orzeszków piniowych i rodzynek Food&Joy 26089_food_joy_bakalie_rodzynki_sultanskie_230g_5907377061250_net.jpg łyżeczka startej gorzkiej czekolady 2505_dolfin-czekolady.jpg
litr bulionu (może być warzywny lub rybny z kostki) 2823_bulion.jpg 2 szklanki białego wina 54089_znaczek_wino2.jpg
bułka tarta 2826_bulka_tarta.jpg łyżeczka cukru 2839_cukier.jpg
Przyprawy Kamis : sól i pieprz z młynka, liść laurowy, szczypta cynamonu 60101_pieprz-mini.jpg 60611_chilli-mini.jpg  61433_smaku-dodaje.jpg
       
 Przygotowanie:      
62335_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.26.02.jpg 62336_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.26.17.jpg
  Pokrój w piórka i zeszklij na patelni cebulę. Pokrojone na kawałki polędwiczki z dorsza obtocz w mące
62337_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.26.21.jpg 62339_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.26.28.jpg
i ułóż ciasno na rozgrzanej patelni.  Na wierzch wrzuć zeszkloną wcześniej cebulę, 
62340_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.26.30.jpg 62342_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.26.32.jpg
liść laurowy, orzeszki, 
62343_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.26.36.jpg 62344_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.26.40.jpg
rodzynki,  cynamon, cukier, 
62347_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.26.48.jpg 62348_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.26.50.jpg
skórkę z cytryny, startą czekoladę,  sól i pieprz.

62349_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.26.53.jpg 62350_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.27.00.jpg
Całość zalej gorącym bulionem i gotuj, lekko potrząsając patelnią do całkowitego wchłonięcia.  Zalej winem i poczekaj aż płyn się zredukuje.
62351_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.27.02.jpg 62352_zrzut-ekranu-2014-11-27-o-16.27.08.jpg
Po usmażeniu, kawałki ryby ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp bułką tartą i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz aż utworzy się złocista skorupka.

 

Zobacz inne przepisy z kategorii:    
60562_ikona1.jpg 60563_ikona2.jpg 60564_ikona3.jpg 60565_ikona4.jpg 60566_ikona5.jpg
    60105_200x70_3.png

 

Powiadom znajomego