Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Mold cheese and shrimp canapés

A+ A-
drukuj
  • 10 shrimps in brine
  • 10 salted crackers
  • slices of mold cheese, e.g. Brie
  • lemon juice
  • salt
  • white pepper
  • dill
  • corn salad
  • cherry tomatoes

Sposób przyrządzania:

Season the cheese with salt, pepper and lemon juice to achieve a distinct hot and sour flavour. Place a slice of cheese on a cracker, pin a toothpick with a shrimp on it into the cracker (when in softens), garnish with dill or corn salad sprig and a piece of a cheery tomato. Brie can be replaced with goat cheese, and the shrimps can be replaced with smoked salmon.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lemon
  • Salt
  • Salted crackers
  • Shrimps
  • White pepper
  • Brie cheese
  • Cherry tomatoes
  • Corn salad
  • Dill
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sakiewki parmeńskie

  • Sałatka ziemniaczana

  • Makaron z pomidorami z pieca i oliwkami

  • Makaron fusilli z pomidorami, serem Ricotta i szparagami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z makrelą i pomidorkami

    Ziemniaki ugotować i pokroić na większe kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Paprykę pokroić w paski, a cebulę - w krążki. Makrelę...

    więcej
  • Grillowana flądra z lekką sałatką

    Ryby obmyć, natrzeć ziołami, odłożyć na około 30 minut. Kapustę pekińską umyć i poszatkować na cienkie paski, ogórka pokroić w plasterki, a...

    więcej
  • Ryż z krewetkami

    Selera i marchewkę posiekać. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i smażyć cebulę, seler i marchewkę, aż warzywa lekko zmiękną - nie zrumienią...

    więcej
  • Halaszle - zupa rybna po węgiersku

    Ryby oprawić, usunąć głowę i ogon, pokroić na filety. Do głębokiego naczynia z wodą włożyć kawałki ryby oraz pokrojoną w prążki cebulę....

    więcej