Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Avocado with shrimps or smoked salmon

A+ A-
drukuj
  • 1 package white cheese
  • 6 tbsp sour cream
  • 32 cooked shrimps or 1 package smoked salmon
  • 2 ripe avocados
  • 2 tbsp lime juice
  • salt
  • dash of granulated garlic
  • fresh lemon balm

Sposób przyrządzania:

Mix the cream cheese with the cream, arrange on 4 plates. Wash the shrimps (or the salmon) thoroughly. Peel the avocado, cut in half lengthwise, take the seed out, cut into slices and arrange decoratively on the plates together with the shrimps (or the salmon). Season with salt, garlic, sprinkle with the lime juice and decorate with the lemon balm.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lemon balm leaves
  • Lime
  • Salt
  • Shrimps
  • Sour cream
  • Smoked salomon
  • White cheese
  • Avocado
  • Granulated garlic
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Canelloni w sosie pomidorowym

  • Puchar sułtański

  • Ryż z zieloną herbatą

  • Pizza sędziego

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tartiflette z serem i grzybami

    Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Ziemniaki gotować w mundurkach przez ok. 10 minut, aż będą al dente. Obrać i pokroić. Masło rozgrzać na...

    więcej
  • Bulion azjatycki z polędwicą wołową

    Wołowinę, włoszczyznę i przyprawy zalać wodą w dużym garnku, zagotować i zmniejszyć ogień. Gotować około 2-3 godziny, aż bulion będzie...

    więcej
  • Filet z indyka z sałatką z rukoli

    Filet, rukolę, paprykę i pomidorki koktajlowe dokładnie opłukać i osuszyć. Filet z kurczaka doprawić solą i pieprzem i smażyć na patelni grillowej...

    więcej
  • Sałatka z serem scamorza i figami

    Zagotować fasolkę i kalafiora w osolonej wodzie. Pociąć kalafiora na małe różyczki i ostudzić w wodzie z lodem. Przeciąć cebulę na pół i...

    więcej