Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

PORADY EKSPERTA

  • Jak dopasować sos do makaronu?

    Sos na bazie oliwy i czosnku (aglio e olio): najlepiej pasuje do makaronów typu spaghetti i linguine
    Sos na bazie owoców morza (ai frutti di mare): zestawiamy z długimi, cienkimi makaronami typu spaghettini lub capellini
    Sos na bazie pomidorów i boczku (all’amatriciana): świetnie pasuje do bucatini oraz maccheroni
    Sos z pomidorów (alla napoletana): pasuje praktycznie do wszystkich rodzajów makaronów
    Sos na bazie duszonego mięsa (alla spezzatino): idealnie nadaje się do makaronu w formie wstążek
    Sos z masłem i szałwią (burro e salvia): wzbogacający wszystkie rodzaje makaronów oraz pierożki
    Sos na bazie boczku, sera i jaj (carbonara): świetnie smakuje z długim, cienkim makaronem
    Pesto (pasta z bazylii, oliwy, orzeszków pini, pecorino i czosnku): idealnie zestawia się z wstążkami jak i z długim,
    cienkim makaronem oraz pierożkami
    Sos z mięsa mielonego (ragu alla bolognese): pasuje do długich odmian makaronu
    Sos z orzechów włoskich (salsa di noci) liguryjski sos z orzechów włoskich: idealny do wstążek
    Sos z pomidorów i ryb (sugo di pesce): świetnie sprawdza się w zestawieniu z rurkami o dużej średnicy


TAGI

MAKARON  SOS