Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Onion tart

A+ A-
drukuj
  • stuffing:
  • 750 g of onion
  • 200 g of favorite cheese
  • 3 eggs
  • 200 ml cream
  • salt
  • pepper
  • oil
  • favorite herbs
  • dough:
  • cup flour
  • ½ cup butter
  • salt
  • water for preparation

Sposób przyrządzania:

From the dough ingredients knead a smooth dough. Place in a buttered mold and carefully prick the bottom with a fork. Brown slightly in an oven at 180 ° C. Dice onion into thick cubes. Gently fry in olive oil and leave to cool down. Roughly grate the cheese, mix with eggs, onions, sour cream, chopped herbs and spices. Pour the filling into the dough and bake 40-50 minutes at 200 ° C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Oil
  • Onion
  • Parmesan cheese
  • Ricotta cheese
  • Robiola cheese
  • Salt
  • Semi - hard cheese
  • Sour cream
  • Water
  • Basil
  • Black pepper
  • Butter
  • Eggs
  • Flour

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Madrycki dressing

  • Mazurek kajmakowy

  • Sałatka grecka z ricottą

  • Czerwona zupa z wołowiną

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Suflety paprykowe z serem

    Olej na patelni podgrzać i delikatnie podsmażać cebulę oraz papryki (przez 4–6 minut, aż zmiękną i większość wilgoci wyparuje). Zmiksować...

    więcej
  • Zapiekana ricotta

    Rozgrzać piekarnik do 180 st. Foremkę do pieczenia (wielkości filiżanki) nasmarować masłem. W misce zmieszać ricottę, jajko, cukier i wanilię, po...

    więcej
  • Risotto z kurczakiem curry

    Filet z kurczaka oczyścić, osuszyć, pokroić i podsmażyć na patelni z przyprawą curry, dodać cukinię. Całość dusić pod przykryciem około 10 min....

    więcej
  • Wrap z serem stracchino i rukolą

    Rozłożyć ser na placku wrap zawinąć i włożyć do gorącego piekarnika na 5 minut, następnie rozwinąć, dołożyć rukolę i zwinąć z powrotem.

    więcej