Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Spaghetti z sosem pomidorowym (dla 2 osób)

A+ A-
drukuj
  • 1 opakowanie spaghetti
  • 1/2 puszki pomidorów
  • oliwki
  • starty parmezan
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżka oliwy extra vergine
  • świeże zioła: pietruszka, bazylia, kolendra

Sposób przyrządzania:

Pomidory z puszki lekko podgrzać w garnku. Ugotować makaron w dużej ilości wrzącej wody (gotować 5-6 minut) . Makaron powinien być al dente. Odcedzić i umieścić ponownie w garnku. Do gorącego makaronu dodać pomidory, oliwę, pokrojone oliwki wymieszać. Skropić sosem sojowym i posypać świeżymi ziołami (natką pietruszki, bazylią, kolendrą). Posypać utartym parmezanem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Ser parmezan
  • Pomidory z puszki
  • Sos sojowy
  • Kolendra
  • Makaron spaghetti
  • Papryka chilli
  • Natka pietruszki
  • Oliwa extra virgin
  • Oliwki czarne
  • Oliwki zielone
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowana flądra z lekką sałatką

  • Cevapčići

  • Grillowana makrela z warzywami i puree ziemniaczanym

  • Tabbouleh

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Polędwiczki cielęce w sosie gorgonzola

    Mięso umyć, pokroić w kawałki, przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, ziołami prowansalskimi oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem i...

    więcej
  • Łosoś teriyaki z grilla

    Łososia marynuj z sosie i liściach tymianku przez pół godziny, następnie grilluj lub piecz na patelni grillowej po 7 min z każdej strony. Podawaj z...

    więcej
  • Grillowana polenta z cukinią i sałatką pomidorową

    Cukinie pokroic na długie cienkie paski, np. obieraczką do warzyw, przyprawić solą, pieprzem i polać oliwą, wymieszać delikatnie w misce. Na warzywa...

    więcej
  • Sałatka z kurczakiem

    Kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Do pokrojonej gruszki dodać roszponkę oraz kurczaka. Całość wymieszać, polać olejem lnianym....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY