Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Mozzarella w karocy

A+ A-
drukuj
  • mozzarella
  • chleb tostowy
  • 1/2 szklanki mleka
  • anchois
  • 50 g bułki tartej
  • jajko
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Krótko zamoczyć kromkę chleba w mleku, następnie nałożyć na nią plaster mozzarelli i anchois. Przytrzymując, dokładnie zamoczyć wszystko w rozbitym jajku doprawionym solą i pieprzem i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć przez około minutę na oleju, aż do uzyskania złotego koloru.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bułka tarta
  • Chleb tostowy
  • Ser mozzarella
  • Sól
  • Jajka
  • Olej
  • Mleko
  • Pieprz czarny
  • Anchois
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Fusilli z mięsem i warzywami

  • Makaron z soczewicą w sosie pomidorowym

  • Wołowina po wiedeńsku

  • Sandacz w orzeszkach piniowych

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Awokado w majonezie

    Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Miąższ skropić sokiem z cytryny i drobno pokroić. Tak przygotowane awokado wymieszać z majonezem,...

    więcej
  • Tarta cebulowa

    Ze składników ciasta wyrobić gładką masą. Ułożyć w nasmarowanej masłem formie i dokładnie nakłuć dno widelcem. Piec do lekkiego zrumienienia w...

    więcej
  • Ryba zapiekana z mozzarellą i pomidorami

    Filety, skropić cytryną i lekko podsmażyć na oliwie. Ser pokroić w plastry, pomidory przekroić na połówki. Podsmażoną rybę ułożyć w naczyniu...

    więcej
  • Kutia

    Oczyszczoną pszenicę moczyć w wodzie przez 10 godzin. Następnie zagotować i moczyć ponownie 10 godzin. Mak oczyścić, sparzyć i zmielić. Wymieszać...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY