
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Szparagi opłukać, przyciąć końcówki, ugotować w osolonej wodzie. Na patelni stopić masło, podsmażyć cebulkę z czosnkiem. Dodać sól i mielony pieprz. Wlać wino, sok z cytryny, wrzucić bazylię, pietruszkę, koperek, na końcu pokrojone filety z dorsza. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dusić wszystko ok. 8–10 minut. Wyłożyć na talerzu rybę, obok szparagi. Pozostały na patelni sos gotować jeszcze ok. 2 minuty aż lekko zgęstnieje. Polać nim rybę i szparagi.
lub wyszukaj w przepisach
Kociołek do fondue natrzeć czosnkiem, wlać wino i sok z cytryny. Do dobrze nagrzanego wina wsypywać starty na grubej tarce lub pokrojony w drobną...
więcejCiasto na na pizzę podzielić na porcje i rozwałkować na koła o średnicy około 22-25 cm. W misce wymieszać sery zostawiając połowę parmezanu,...
więcejMikserem lub ręcznie pokrusz herbatniki aż zamienią się w okruszki. Rozpuść masło na wolnym ogniu po czym dodaj pokruszone herbatniki oraz cukier i...
więcejMakaron wrzucić na osolony wrzątek i gotować według przepisu na opakowaniu. Zmieloną wołowinę podsmażać z czosnkiem przez około 5 minut na oliwie,...
więcej