Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kurczak w kiwi

A+ A-
drukuj
  • 1/2 filetu z piersi kurczaka
  • 4 kiwi
  • mozzarella
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sałata
  • łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki miodu
  • słodka papryka
  • bazylia
  • oregano
  • sól i pieprz

Sposób przyrządzania:

Filet pokroić na kotleciki i odpowiednio doprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami. Następnie mięso należ podsmażyć lub ugotować na parze. Kiwi kroimy na plastry, a mozzarelle i sałatę rozrywamy na kawałki wedle uznania. Sałatę układamy na talerzu. Przygotowujemy sos na bazie jogurtu, soku z cytryny, miodu i przypraw. Na sałacie układamy gotowe mięso, obkładamy kiwi i mozzarellą. Całość polać sosem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Sałata
  • Filet z kurczaka
  • Sól
  • Oregano
  • Kiwi
  • Miód
  • Papryka słodka
  • Pieprz czarny
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Truskawkowa słodycz

  • Bułeczki owsiane

  • Awokado smoothie

  • Kaczka pieczona

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Szparagi z szynką w sosie beszamelowym

    Szparagi białe obrać ze skórki , odciąć zdrewniałe końcówki, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Formę do zapiekania wysmarować...

    więcej
  • Sakiewki nadziewane pieczarkami

    Pieczarki i cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Po przestygnięciu wymieszać z serem, doprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie...

    więcej
  • Kurczak w rozmarynie z czosnkiem

    Kawałki kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek zmiażdżyć, z rozmarynu obrać listki. Kurczaka natrzeć przyprawami, czosnkiem, rozmarynem, skórką z cytryny...

    więcej
  • Włoskie risotto z warzywami (porcja dla 6 osób)

    W rondelku lekko zeszklić na maśle posiekaną cebulę. Dodać ryż. Wlać wino i mieszać aż wyparuje. Dodać gorący bulion. Gotować na wolnym ogniu pod...

    więcej