Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Ciasto: mąkę, mleko, jajka, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia wymieszać, całość ugnieść i pozostawić na około 25 minut w lodówce. Mus: dynię przekroić na pół, wydrążyć nasiona, pokroić na mniejsze kawałki, usunąć skórkę. Gotować aż do uzyskania miękkiej konsystencji, następnie zmiksować, dodając masło, cukier, skórki pomarańczy lub mandarynek oraz łyżeczkę cynamonu.
Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować, następnie umieścić w wysmarowanej masłem tortownicy i piec około 20 minut w temperaturze ok 180 stopni (aż będzie kruche). Następnie wyjąć, dodać mus i piec ponownie przez kolejne 30 minut. Po wyjęciu ciasto posypać cukrem pudrem, migdałami,
lub wyszukaj w przepisach
Roszponkę myjemy, suszami i rozkładamy na talerze. Na sałacie układamy pokrojone pomidorki. Następnie rozkładamy pokrojone awokado i poszarpane...
więcejMąkę, sól oraz wodę wymieszać, wyrobić ciasto do uzyskania efektu miękkości i elastyczności, uformować je w kulę i odłożyć na około pół...
więcejSzparagi opłukać, przyciąć końcówki, ugotować w osolonej wodzie. Na patelni stopić masło, podsmażyć cebulkę z czosnkiem. Dodać sól i mielony...
więcejNa rozgrzanej patelni zrumienić posiekany czosnek, następnie dodać dżem chilli, pokrojone w kostkę tofu oraz sos sojowy. Najlepiej podawać z białym...
więcej