Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Truskawkowa słodycz

A+ A-
drukuj
  • 500 g świeżych truskawek
  • 4 cytryny
  • 4 szklanki miodu
  • 1 l wody mineralnej
  • listki świeżej mięty

Sposób przyrządzania:

Umyte, pozbawione szypułek truskawki zmiksować ze szklanką wody (pozostawić kilka całych). Dodać sok wyciśnięty z 3 cytryn i miód, resztę wody, wymieszać. Ostatnią cytrynę i pozostałe truskawki pokroić w (cytrynę w plasterki, truskawki na pół), dodać do lemoniady. Po rozlaniu do szklanek udekorować listkami mięty. Podawać z kostkami lodu.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Truskawki
  • Woda
  • Mięta
  • Miód

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka pomidorowo-szparagowa

  • Cebulowe krążki

  • Pasztet

  • Sos barbecue na bazie coli korzennej

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pieczone bataty

    Nagrzać piekarnik do 200°C. Naciąć każdego ziemniaka kilka razy nożem i umieścić na blasze wyłożonej folią. Piec do miękkości około 45 minut....

    więcej
  • Zupa z ciecierzycą

    Do gotującego się bulionu dodać umyte i pokrojone warzywa (cebula w piórka, papryka w słupki, sparzony i obrany ze skórki pomidor - w kostkę),...

    więcej
  • Stek Mignon

    Nagrzać piekarnik do 200°C. Z polędwicy wykroić dwa steki o średnicy ok. 7 cm i grubości ok. 5-6 cm. Mieso doprowadzić do temperatury pokojowej. Steki...

    więcej
  • Grillowany łosoś z warzywami

    Na wstępie, aby uzyskać smaczny dressing, trzeba połączyć ze sobą następujące składniki: sok z cytryny, miód, musztardę dijon i oliwę. Potem...

    więcej