Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Zupa z kalafiorem i szparagami

A+ A-
drukuj
  • pęczek zielonych szparagów
  • 1 kalafior
  • 2 łyżki masła
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 1 gałązka lubczyku
  • 1 kwaśna śmietana
  • 1 bulion warzywny
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • pieczywo na grzanki
  • woda

Sposób przyrządzania:

Kalafior podzielić na różyczki i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Zagotować bulion (z 1 l wody), następnie dodać różyczki kalafiora, a po ok 10-15 minutach umyte, obrane i pozbawione twardych końcówek szparagi oraz por i pietruszkę. Dodać śmietanę i lubczyk, doprawić przyprawami. Podawać z grzankami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Por
  • Bulion
  • Szparagi zielone
  • Woda
  • Grzanki
  • Kalafior
  • Sól
  • Kwaśna śmietana
  • Pietruszka
  • Liście laurowe
  • Lubczyk
  • Masło
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kanapka Deluxe

  • Naleśniki śmietankowe – przepis podstawowy

  • Pasztet

  • Orientalna Ice Tea

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zielone farfalle

    Makaron wrzucić na osolony wrzątek i gotować według przepisu na opakowaniu. Zmieloną wołowinę podsmażać z czosnkiem przez około 5 minut na oliwie,...

    więcej
  • Pierożki na kremowym szpinaku

    Pierożki gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym samym czasie rozmrożony szpinak wraz z czosnkiem i cebulką krótko poddusić na patelni,...

    więcej
  • Przekąska z jajecznicy

    Jajka rozbić tak, aby ¾ wysokości skorupki zostało całe. Drobno posiekaną cebulkę zeszklić, na to wlać jajka. Jak tylko białko na dnie zacznie się...

    więcej
  • Rozgrywające ziemniaczki

    Ziemniaki pokroić w ćwiartki, wrzucić do dużej miski. Do tego dodać oliwę, zmiażdżony czosnek, pokrojoną papryczkę chilli i paprykę (w paseczki)....

    więcej