Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Cebule posiekać,sałatę lodową oraz ser Beemster Royaal pokroić w cienkie paski. Podgrzać oliwę w garnku do zupy i podsmażyć cebule. Kostki bekonu smażyć oddzielnie na patelni do momentu, aż staną się przyjemnie chrupiące, następnie odłożyć je na bok. Dodać groszek, bulion oraz połowę pasków sałaty do cebul w garnku i gotować na małym ogniu przez 10 minut, a następnie zmiksować zupę za pomocą ręcznego blendera. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Dorzucić pozostałe paski sałaty, kostki bekonu oraz ser do zupy i zamieszać. Podawać z pełnoziarnistym chlebem z dodatkiem gorczycy i ostrego sosu musztardowego z warzywami.
lub wyszukaj w przepisach

Sos tzatziki: Ogórek zetrzeć na tarce, wymieszać z jogurtem, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Doprawić łyżką soku z cytryny oraz ziołami...
więcej
Do miski wbić jajka i rozbić widelcem z odrobiną soli. Ziemniaki obrać i cieniutko pokroić. Rozgrzać oliwę na patelni. Następnie wrzucić ziemniaki i...
więcej
Umyte, pozbawione szypułek truskawki zmiksować ze szklanką wody (pozostawić kilka całych). Dodać sok wyciśnięty z 3 cytryn i miód, resztę wody,...
więcej
Morele sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na kawałki (2-3 dojrzałe sztuki zostawić do dekoracji). Do głębokiej miski wrzucić owoce, wlać zimne...
więcej