
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Typ potrawy: starter, lunch
Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 4.
Podgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Zetrzeć ser Beemster Medium. Orzeszki piniowe uprażyć na złocistobrązowy kolor. Czosnek wymieszać z oliwą z oliwek. Połowę czosnku z oliwą rozprowadzić na kromkach bagietki. Kromki przykryć serem Beemster Medium i ułożyć na blasze do pieczenia. Blachę umieścić na środkowym ruszcie rozgrzanego piekarnika i piec aż ser się roztopi. Sałatę rozdzielić na 4 talerze, ułożyć oliwki, pomidory i jajka. Pokroić kromki bagietki z serem na niewielkie kwadraty i ułożyć na wierzchu sałatki. Sporządzić sos z pozostałej części oliwy, soku z cytryny, pieprzu i soli. Dobrze wymieszać i polać sałatkę.
lub wyszukaj w przepisach
Kaszę zalać wodą 1 cm nad poziom kaszy, doprawić solą i odstawić pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Oliwki odsączyć, pokroić w plasterki....
więcejBagietki przekroić wzdłuż, posmarować majonezem kawałek spodni, a górny musztardą. Układać kolejno: sałatę, szynkę, ser, pomidory i chipsy i...
więcejMięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry, lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem, a następnie usmażyć na rozgrzanej patelni do uzyskania efektu...
więcejPieprz utrzyj w moździerzu na grubo, natrzyj steki z obu stron i odstaw na pół godziny w temperaturze pokojowej. Przed grillowaniem natrzyj steki oliwą z...
więcej