Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sandacz w orzeszkach piniowych

A+ A-
drukuj
  • 4 filety z sandacza
  • masło
  • 1 pomidor
  • opakowanie orzeszków piniowych
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny
  • przyprawy: sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

Filety oczyścić, skropić sokiem z cytryny, przyprawić (soli dodać w małej ilości) i obsmażyć z każdej strony na maśle aż do zrumienienia. Usmażone filety ułożyć na talerzu, posypać orzeszkami, udekorować pokrojonym w łódkę pomidorem i natką pietruszki. Podawać z gotowanymi ziemniaczkami i/lub miksem sałat.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cytryny
  • Sól
  • Masło
  • Natka pietruszki
  • Pieprz mielony
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka pomidorowo-szparagowa

  • Romantyczne muffinki

  • Jogurtowe lody na patyku

  • Sałatka z serem Tomino i borówkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tajska przystawka

    Surowego tuńczyka w kawałku owinąć folią do pieczenia i krótko smażyć na patelni z każdej strony przez około 1 minutę. Odwinąć folię,...

    więcej
  • Pizza sędziego

    Mąkę i sól umieścić w dużej misce, zrobić wgłębienie, do niego wlać drożdże i miód rozpuszczone razem w ciepłej wodzie i pozostawić do...

    więcej
  • Avjar

    Papryki (ostre papryczki na razie odstawić) umyć, usunąć gniazda, wstawić do pieczenia w temperaturze 180-200°C przez około 20-30 minut. Następnie...

    więcej
  • Makaron pappardelle z gruszką, gorgonzolą i orzechami

    Gruszki umyć, obrać i pokroić w niewielką kostkę. Poddusić na małej ilości wody, tak, by zmiękły. Orzechy bardzo drobno posiekać. Makaron...

    więcej